muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
18°

Una altra denúncia: «La teva llengua no ha de ser altra que no sigui l’espanyol, per això som a Espanya»

Una dependenta d’un establiment de la comarca de la Marina Alta al País Valencià narra la falta de respecte a la llengua per part d'uns clients forans en un cas que, diu, es repeteix amb massa «normalitat».

Ho explica una dependenta d’un establiment del centre comercial Portal de la Marina, a Ondara. El cas que narra va succeir, assenyala, aquest passat diumenge, quan atenia la caixa.

Descriu que, en comunicar-li a un matrimoni el preu d’un article a l’hora de cobrar-lo i fer-ho en valencià, la reacció de l’home va ser respondre-li irat: «Mira, bonica, si em parles en japonès t'entendré mai», comenta que li va dir. A continuació s’iniciaria un diàleg en el qual la jove li demana, sense problema a fer-ho en castellà, que ja que ve de fora almenys respecte la llengua del territori. La rèplica del turista va ser tòpica: «La teva llengua no ha de ser altra que no sigui l’espanyol, que per això som a Espanya». En un altre moment, el client arriba a afirmar, segons el relat de la caixera, que els qui viuen aquí «viviu gràcies a nosaltres i per tant ens heu de tenir un respecte».

No obstant això, la conversa que reprodueix aquesta jove de Pego en el seu perfil de Facebook, que ha generat moltes reaccions de suport, és molt més àmplia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Espanya, penjada en una canya..., fa mes de 3 anys

Era castsellà. Els polítics van can viar-li el nom per "espanyol". Mira quin favor li vaaren feer al pobre!
Era castellà. Estudia i, si no tens cap probleema de comprensió ho enatendràs.
I aquí no se habla español. Que suerte!

Valoració:1menosmas
Per digo, fa mes de 3 anys

@Alejandro Magno: Creo que no ha interpretado bien el comentario de M.

Valoració:2menosmas
Per digo, fa mes de 3 anys

@Alejandro Magno: Creo que no ha interpretado bien el comentario de M.

Valoració:2menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 3 anys

El castellà/espanyol (com li vulguin dir a llur llengua) va lligat al seu imperi(et). Un missil dirigit contra la nostra línia de flotació nacional...Castellà=llengua estrangera a la nació catalana (com el francès).

Valoració:30menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

I si tothom denunciàs cada vegada que ens vulneren el dret lingüístic, es podria fer un diari només amb aquestes notícies. És una vergonya, i no hem de callar.

Valoració:10menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

Clar que si, i a Belgica xerren belga, i a Australia xerren australiano, i a Suissa xerren suis, i a India xerren indio, i a Estats Units xerren estadounidense, i a Austra xerren austriac...
Que n'hi ha d'incultura pel mon. Espanya es s'unic pais que conec que emb varies llengues oficials reconegudes com a oficials en agafa una i la considera com a unica "estatal".
Un pais aixi, volgut aixi per govern i ciutadans de sa Castella extesa, no funcionara mai si no desapareixen totes ses altres llengues oficials. I jo m'estim mes que Espanya se desmembri a que sa meva llengua oficial desaparesqui. Jo i molts mes.

Valoració:7menosmas
Per Entera´t. Estudia... si pots!, fa mes de 3 anys

Jo no som a Espanya!
Abans que aterràs aquí Espanya, els catalans ja hi érem!

Valoració:9menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

Precisament ser un bon espanyol és estimar la riquesa de tot el territori, ho va dir el Rei. Els castellanoparlants haurien de sentir el català com un patrimoni cultural que també els pertany, pujarien així el seu caché cultural, molt baix just ara.

Valoració:9menosmas
Per Alejandro Magno, fa mes de 3 anys

@ M....estar en España implica tener 4 idiomas. lo dice la constitución, todos són idiomas españoles, existe el castellano como idioma, no el español. El español es precisamente un concepto creado para dar cabida a toda la diversidad cultural del territorio del Estado. No hagas más el ridículo. Todo esto es muy básico, no sé si lo ignoras realmente o buscas crear un diálogo de tontos. Yo soy de la Castilla profunda, entiendo perfectamente el catalán y haces que sienta verguenza de ser español. T comentario no me representa.

Valoració:-2menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

"Aqui SÓLO se tiene que hablar Español porque estamos en España"
Si hi hagués un poc de cultura i d'educació, no hi hauria gent que anas pel món, fent aquets paperots.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris