cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'Estat espanyol incompleix la carta europea de llengües regionals de manera generalitzada, segons el Govern

Marta Fuxà, directora general de Política Lingüística del Govern

El Govern ha constatat, en el seu cinquè informe al respecte, l'incompliment generalitzat dels acords signats per l'Estat espanyol en relació a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELROM) durant el període 2014-2016.

Segons han informat des de l'Executiu, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha enviat aquest cinquè informe a petició del Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials.

La CELROM és un tractat europeu aprovat a Estrasburg el 5 de novembre de 1992 pel Consell d'Europa amb la finalitat de promoure les llengües minoritzades d'Europa. L'Estat espanyol la va firmar el 1992, el 2001 la va ratificar i tot seguit va passar a formar part de l'ordenament jurídic espanyol.

Encara que l'Estat espanyol es va comprometre a aplicar la CELROM gairebé íntegrament i en el grau màxim de compromís que es podia adquirir, de facto, la seva aplicació per part de l'Estat a les Balears «és reiteradament irregular i en segons quins àmbits és clarament deficitària», indiquen des el Govern.

A més, com es va acordar a la reunió que varen celebrar els directors generals de Política Lingüística de les Balears, Catalunya i el País Valencià el passat 11 de juliol, l'informe també s'enviarà properament al Consell d'Europa perquè aquest pugui valorar directament el grau de compromís real l'Estat espanyol amb la llengua catalana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris