nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Animalistes gallecs insten la Xunta a seguir l'exemple de les Balears en la regulació de la tauromàquia

Galicia, Mellor Sen Touradas

Les associacions animalistes de Galícia, Mellor Sen Touradas i Libera han animat el Govern gallec a adoptar les mateixes mesures que el Parlament pel que fa a la prohibició de l'ús de qualsevol espècie animal en circs i a l'abolició de la mort del toro i l'ús d'«eines de tortura».

Segons comuniquen les organitzacions en una nota de premsa, el Projecte de Llei de Protecció animal, aprovat a la Cambra aquest dilluns amb el suport del PSIB, Podem i MÉS, serveix com a precedent per al Projecte de Llei de Benestar Animal, que es debatrà al Parlament de Galícia el proper mes de setembre.

Tot i que aquesta legislació «encara inclou com a excepcionalitat» els espectacles taurins, «ja contempla» la prohibició de fauna silvestre en circs i les dues associacions demanen que es tengui «en compte» el text de les Balears en el debat de la llei gallega.

D'aquesta manera, expressa el comunicat, aquesta regulació a Galícia podria suposar «la fi» del rejoneo -ús de cavalls durant les corridas- i, progressivament, «evitar la crueltat taurina», tal com ja s'ha establert a les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris