algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

«Per una escola Pública i Laica: Religió fora de l'Escola»

Les organitzacions i col·lectius que han impulsat la campanya ‘Per una Escola Pública i Laica: Religió fora de l'Escola’ presentaren el passat mes d’octubre davant el Congrés una Proposició No de Llei. Ara, sumant noves entitats i persones, volen impulsar un esforç específic sobre un dels seus punts: la denúncia i derogació dels Acords amb la Santa Seu de 1979.

De no fer-se aquest pas previ, han assenyalat, el presumpte ‘Pacte educatiu’ -pel qual s'ha creat una subcomissió parlamentària- o qualsevol nova llei educativa deixarien de costat, «una vegada més», l'exigència democràtica del caràcter laic que ha de revestir el nostre sistema educatiu. «La continuïtat de tals Acords i uns altres posteriors amb diferents confessions religioses obliguen a mantenir l'ensenyament de la Religió, com a assignatura d'adoctrinament confessional, en els currículums oficials», han considerat.

Per això, asseguren que «de cap manera cal esperar que una nova llei educativa de caràcter democràtic pugui garantir el laïcisme exigit del marc escolar per al respecte al dret i formació de la lliure consciència de l'alumnat, de mantenir-se la vigència d'aquests Acords i els posteriorment signats amb altres confessions religioses».

Per això, Europa Laica ha iniciat una campanya de recollida massiva de signatures demandant que el ple del Congrés, en representació de la voluntat democràtica i de la sobirania popular, present a debat i es pronunciï per la denúncia i derogació dels esmentats Acords de l'Estat espanyol amb la Santa Seu, així com dels subscrits en el mateix sentit amb altres confessions religioses.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 3 anys

I el problema més greu que reporta dur la Religió a les escoles, és que els musulmans també exigeixen impartir l'Islam.a les escoles. I es veu venir ben clar, que acabarem que tots els nins aniran obligatòriament a classe d'Islam i tanmateix ningú anira a classes de Religió Catòlica. De veritat voleu.això pels vostres fills i nets?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris