lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Les Balears i el País Valencià demanen derogar el copagament farmacèutic

La consellera de Salut de les Balears, Patricia Gómez, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública del País Valencià, Carmen Montón, demanaran al Ministeri de Sanitat aquest dimecres la derogació del sistema de copagament farmacèutic que es va posar en marxa l'any 2012 amb la reforma sanitària.

Abans de la trobada, Gómez ha denunciat que el Reial Decret 16/2012 ha fet «mal a la salut dels ciutadans» i, per això, des de les Balears han sol·licitat «en diverses cartes» la derogació d'aquesta norma «amb especial atenció a la universalitat», tornant a la situació anterior a l'any 2012.

Per la seva banda, Montón ha cridat també a la derogació de la reforma sanitària de 2012 i ha subratllat que l'agenda dels «governs del canvi» passa per «l'assistència universal». En aquest sentit, la consellera valenciana ha criticat «aquests copagaments imposats pel Govern central» i ha destacat que al País Valencià hi ha una sèrie de subvencions per «evitar l'abandonament de tractaments que perjudiquen seriosament la salut».

Consell Interterritorial

Tot i que el copagament farmacèutic no està previst en l'ordre del dia, les dues conselleres aprofitaran el seu torn de precs i preguntes per introduir-lo al Consell Interterritorial. «Ara no és el moment del corró, sinó el diàleg de la participació», ha dit Gómez, que ha assenyalat la universalitat de la salut i el copagament farmacèutic dels pensionistes com els dos temes a revisar «amb més promptitud».

En aquest sentit, la consellera de Salut de les Balears ha avançat que demanarà la celebració d'un altre Consell Interterritorial en què es dediqui «més temps» a la reforma sanitària de 2012 i el copagament farmacèutic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris