muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El mallorquí Antoni Vadell, nomenat bisbe auxiliar de Barcelona

134332

La Santa Seu ha fet públic, a les 12.00 hores d'aquest dilluns, que el papa Francesc ha nomenat els sacerdots Antoni Vadell Ferrer i Sergi Gordo Rodríguez bisbes auxiliars de Barcelona. Així ha estat comunicat per la Nunciatura Apostòlica a l'Estat espanyol a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

Antoni Vadell Ferrer és, en l'actualitat, vicari episcopal per a l'Evangelització de la diòcesi de Mallorca. Li ha estat assignada la seu titular d'Urci (Torre de Villaricos, Urcitan, que tenia com a metropolitana Toledo).

«Davant la joiosa notícia del nomenament de Mn. Antoni Vadell Ferrer com a bisbe titular d’Urci (Torre de Villaricos, Urcitan (us), bisbe auxiliar de Barcelona, l’administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, mana que avui dilluns, a les 12.30 hores, les campanes de totes les parròquies, esglésies i llocs de culte sonin de festa durant 15 minuts», ha comunicat el Bisbat.


Antoni Vadell és vicari episcopal per a l'Evangelització Mallorca des de 2013
Antoni Vadell Ferrer va néixer a Llucmajor (Mallorca) el 17 de maig de 1972. Als 17 anys va ingressar al seminari menor de Mallorca, passant després, el 1992, a cursar la filosofia i teologia al seminari major. Va ser ordenat sacerdot el 31 de maig de 1998. Va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica al Pontifici Ateneu Salesià (2006-2009).

El seu ministeri sacerdotal l'ha desenvolupat a la diòcesi de Mallorca, on ha exercit els següents càrrecs: vicari parroquial de la parròquia Beat Ramon Llull (1998-2006); rector del seminari menor (1999-2006) i delegat per a la Pastoral de les Vocacions i formador del seminari major (2002-2006); vicari parroquial de les parròquies de Sant Josep Obrer i del Corpus Christi i responsable pastoral en els respectius col·legis parroquials (2009-2014); i delegat diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgica (2009-2013).

En l'actualitat és vicari episcopal per a l'Evangelització, des de 2013; rector de la unitat de Pastoral de la Mare de Déu (Inca, Mancor de la Vall, Lloseta, Biniamar, Caimari i Selva) i membre del col·legi de consultors i del consell presbiteral des 2014; i professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca (ISUCIR) i del Centre d'Estudis Teològics de Mallorca (CETEM).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 3 anys

La meva enhorabona

Valoració:0menosmas
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Será mol ben rebut a Catalunya a fe de Deu,
(estig ben convençut).

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris