algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Cladera critica el Govern espanyol per fer «concessions econòmiques bilaterals a Canàries i al País Basc»

133744

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha criticat l'actitud del Govern espanyol per haver fet «concessions econòmiques bilaterals a Canàries i al País Basc» en la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i ha demanat que obri les negociacions del Règim Especial per a les Balears (REB)".

Cladera s'ha referit aquest dimecres a Menorca a les valoracions del sector empresarial de l'illa respecte «a les desigualtats en el tracte» que el Govern espanyol dispensa a les Balears en referència a les bonificacions pel transport marítim de mercaderies. «Sempre hem mantengut que allò que va per a Canàries, ha de ser per a les Balears, i en aquest cas dels descomptes i exempcions pel descompte al transport de mercaderies per via marítima, les desigualtats entre Canàries i les Balears ja vénen del punt de partida, i no del percentatge de descompte suplementari que s'aplica ara», ha dit.

Així, ha criticat que el Govern espanyol hagi fet «concessions econòmiques bilaterals» amb Canàries i el País Basc per aconseguir els suports necessaris per a l'aprovació del PGE 2017. «Les negociacions han de ser multilaterals i no bilaterals, amb l'objectiu d'aconseguir vots», ha afirmat la consellera.

La comissió d’experts ha quedat «desvirtuada»

A més, aquestes negociacions bilaterals s'han produït de manera paral·lela a la feina del Comitè d'experts per a la redacció d'un nou sistema de finançament autonòmic, de manera que aquesta comissió d'experts «ha quedat desvirtuada», segons Cladera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris