muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La Comissió Islàmica demana classes de religió islàmica als centres d'ensenyament

El nombre d'alumnes musulmans a l'Estat espanyol s'ha incrementat en el curs actual fins als 290.110, uns 8.000 més que l'any anterior, encara que el 95 per cent d'ells (uns 276.000) segueixen sense rebre classes de religió islàmica, perquè els col·legis no l'ofereixen o no informen als pares sobre la possibilitat d'apuntar als seus fills a aquesta assignatura, segons denuncia la Comissió Islàmica d'Espanya (CIE), que reivindica el «dret» d'aquests nins i joves a assistir a classe d'Islam.

Segons revela l'Estudi sobre alumnat musulmà, elaborat per la Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya (UCIDE) i l'Observatori Andalusí, del total d'alumnes musulmans a L'Estat, el 42% (115.946) són espanyols i el 58% immigrants (174.164). Al seu torn, entre els estrangers, destaquen els marroquins, que representen un 44% del total de població musulmana en edat escolar.

Si es té en compte la densitat de l'alumnat per centres públics de Primària i Secundària, de l'estudi es desprèn que podria haver-hi demanda d'alumnat i per tant contractació de professorat a Balears, Catalunya, La Rioja, Murcia, País Valencià, i la província de Toledo (Castella-la Manxa). En aquests casos, segons assenyalen els autors de l'informe, les Administracions «guarden silenci o directament no ofereixen l'ensenyament».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Els alcorans ja existien abans den Mahoma.

El problema estaria quins alcorans haurian de estudiar o seguir.

Si mos atenem a los alcorans atribuïts a Mahoma, n'hi ha a balquena.

Valoració:1menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 3 anys

A mem, sense voler dir que tots siguin iguals, la tendència general és que aquests volen que quan vas a ca seva facis el que diuen o et maten, i quan venen a ca teva facis el que diuen o et maten. Ido no! Aquí si que hem de posar límits ben clars i qui no li agradi ja sap on hi ha la porta. Això per una banda.

Per l'altra, a mem això serveix per entendre que l'adoctrinament religiós no ha d'estar a cap currículum educatiu públic en un estat aconfessional. Aquest adoctrinament s'ha de fer als centres de cada culte on qui vulgui hi pot, exercint la llibertat de culte, anar a rebre'l o dur-hi els fills a que el rebin, no als centres educatius públics!

Valoració:6menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

¿Pareix que ningú coneix la llei 26-1992 del 10 de novembre?

Els mahometans tenen més privilegis que las altras confessions.

Gracias a Felipe González !

Valoració:3menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 3 anys

I doncs, amb el que proposses jo estic ben d'acord, ara be treure fora a totes s'hauria de fer renegociant, o denunciant el Conveni amb la Santa Seu que al esser un pacte entre dos Estats sobirans, està inclús per damunt de les nostres lleis internes. El problema es la gent que defensa aferrissadament l'ensenyança de la religió católica, cosa que jo estic d'acord en que ho faria fora de les escoles i a la contra ataca despiadadament i a mes desde l'ignorancia en grau summa cum laude tot el que sono a religió islàmica. L'ignorancia d'aquest trist país del nord d'Àfrica es una tradició de molts de segles.

Valoració:-1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

En lloc de fer religió musulmana, que es deixi de fer religió catòlica i s'estudiïn ses religions dins es marc de s'assignatura de ciències socials

Valoració:3menosmas
Per Jordi, fa mes de 3 anys

Ells saben molt bé qui són, d'on vénen i cap a on van.
Els pardals assolellats occidentals, en canvi, en lloc de fer autocrítica de les errades (moltes de les quals greus errades) del cristianisme i, encara més, de la cúpula de l'Església Catòlica, bravejar dels encerts, actualitzar-ne i modernitzar-ne el missatge, reivindicar En Jesús de Natzaret com a el primer antisistema, com a un comunicador d'un missatge de dignitat i d'esperança als rebutjats del seu temps i de tots els temps, no: hem triat renegar de les nostres arrels, empegueir-nos-en, fer-nos el harakiri com a civilització, i, tots cofois com a entabanats plurimulticultis, obrir les portes de bat a bat a la invasió d'Europa i d'Occident sencer a una concepció del món i de la vida mil vegades més medieval, retrògrada i capclosa que la nostra en els nostres pitjors i més obscurs i tenebrosos segles.
Amb la feinada que ens havia duita superar la nostra beateria rància, ara ens eixancam com unes quinzeanyeres enlluernadament enamorades a aquesta altra beateria de moda, internacionalment organitzada i finançada.
Llevat d'Israel (i no sé si una miqueta l'Amèrica anglosaxona), Occident està ben malalt, ben trabucat i ben perdut.

Valoració:2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Qüestió de dialèctica.

Las paraulas que se usan estant mal traduïdas.

Musulmà se ha de dir submís o fidel.
La religió se ha de dir religió mahometana o mahometisme.
Se ha de especificar la branca de la religió mahometana, com sunní, xií, alauita, etc.

També considerar el mahometisme com a religió ès anar molt lluny, més bé ès una organització de adquirir tot el poder, o sigui un moviment polític totalitari.

Valoració:1menosmas
Per jaume, fa mes de 3 anys

estimats refugiats: aquí no és ferà. ja n'hi ha bastament coses que es vos permet! i si no agrada a algú, podeu tornar a casa. ens fareu un favor

Valoració:16menosmas
Per I doncs, fa mes de 3 anys

@Josrp Miquel: Reconec que no sabia com es finançava la religió islàmica. Però crec que la única solució, perque les escoles no es convertesquin en centres religiosos, només hi dues solucions: una, treure del curriculum.escolar totes les assignatures de Religió i l'altra fer una assignatura on s'estudiin les primcipals religions.

Valoració:5menosmas
Per Colobra, fa mes de 3 anys

Hem de fer com a Noruega i Rúsia. Permeter-lis fer només allò que ells ens permetrien fer a nosaltres al seus països, i si no, fora ball.
Sempre les mateixes cullerades. Ja hem estat massa coiós.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris