muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Hisenda rectifica i ofereix fer la declaració de la renda i la consulta dels manuals en català

L'organisme públic ha cedit a rectificar i ja ofereix el manual de renda i patrimoni en català.

Després de les reiterades denúncies duites a terme per part de la Plataforma per la Llengua i diversos usuaris particulars a causa de la desaparició del català en diversos tràmits de l'Agència Tributària espanyola, l'organisme públic ha cedit a rectificar i ja ofereix el manual de renda i patrimoni en català i permet que la presentació de la declaració de la renda de 2016 es pugui fer en català. Tot i que encara no es rep atenció telefònica en aquesta llengua, segons ha informat aquest dimarts la Plataforma per la Llengua.

Fins ara, el mateix organisme públic d’Hisenda, informava als contribuents través de Twitter, que per entregar la declaració calia canviar la llengua a la versió castellana. Finalment, aquest mateix dimarts, i gràcies a la incansable lluita per part de l’ONG del català i a totes aquelles persones que han reclamat els seus drets com a catalanoparlants, Hisenda ha rectificat i ja ha activat l'opció d'entregar la documentació en català. A més, també ha fet públic el manual de renda i patrimoni 2016 en català, publicat el dia 11 de maig ( des de la Plataforma per la Llengua denunciaren la seva inexistència el passat 9 de maig).

Amb tot, des de la ONG del català asseguren que seguiran vetllant perquè l'Agència Tributària espanyola i la resta d'administracions respectin «plenament» els drets lingüístics dels catalanoparlants i, en el cas d'Hisenda, perquè incorpori l'opció de l'atenció telefònica també en català. 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris