nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Intersindicals rebutgen «frontalment» l'acomiadament «massiu» del personal interí

L’STEI intersindical i la confederació intersindical rebutgen «frontalment» l’acomiadament «massiu» de personal interí.

L'STEI intersindical i la Confederació intersindical rebutgen «frontalment» l'acomiadament «massiu» de personal interí previst en els Pressupostos Generals de l'Estat espanyol. En aquest sentit, han criticat que l'esmena del PP no resol «en cap cas» la possibilitat que el personal funcionari interí sigui acomiadat al cap de tres anys.
En aquest sentit, asseguren que l'article 19 del Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat ha suscitat una gran «inquietud» entre el personal interí de les administracions i empreses públiques, ja que contempla que la durada d'un contracte del personal interí no pot superar els tres anys i, per tant, no es poden encadenar contractes successius o nomenaments amb la mateixa persona.

«De la lectura literal de l'article es desprèn l'acomiadament massiu de treballadors i treballadores interins de totes les administracions i empreses públiques», han lamentat des de la Intersindical. Igualment, han criticat que, després de l'anunciada esmena del PP, «tampoc s'arregla l'ambigüitat del primer redactat», ja que «només canvia la redacció dels contractes per obra i servei, en cap cas el que fa referència als nomenaments del personal funcionari interí».

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha condemnat l'Estat espanyol perquè aboni al personal laboral interí les quantitats que li deu a causa de la finalització del seu contracte, cosa que es podria estendre a la resta de personal públic. Aquesta sentència encara no és ferma, però el Govern espanyol del PP no ha dubtat en «treure's del damunt» el personal temporal o interí i enviar-los «d'una manera grollera i despietada a l'atur».

D'altra banda, des de la Intersindical asseguren que es tracta d'una conseqüència «directa i lògica» de l'Acord signat el passat mes de març entre CCOO, Fesp-UGT, CSI-F i el ministre espanyol Cristóbal Montoro sobre l'oferta pública d'ocupació massiva per als pròxims anys per a reduir la taxa d'interinitat fins a deixar-la en un 8%. «Els sindicats signants, en acceptar ofertes massives d'ocupació, no varen mesurar les seves conseqüències sobre l'estabilitat laboral del personal interí». Per això, consideren que ara, «assumint la seva responsabilitat», haurien de forçar la retirada de tot l'article 19. Si no, la conseqüència serà «devastadora» pels acomiadaments «massius» i la «inestabilitat laboral» que contempla.

Per això, l'STEI Intersindical i la Confederació Intersindical exigeixen l'eliminació d'aquest article i proposen com a solució a l'alta taxa de temporalitat l'aplicació de processos de consolidació per al professorat temporal o interí, de manera que puguin estabilitzar la seva situació laboral. En cas contrari, l'STEI Intersindical i la Confederació Intersindical proposaran al col·lectiu de docents interins una «forta mobilització» de rebuig en contra d'aquesta proposta dels Pressupostos Generals de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris