algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els tribunals espanyols són dels menys independents d'Europa segons els ciutadans

Espanya és el tercer Estat de la Unió Europea on els ciutadans tenen una pitjor percepció de la independència dels seus jutges i tribunals. Un 60 per cent de l'opinió pública té una imatge «dolenta» o «molt dolenta», segons les dades publicades aquest dilluns per la Comissió Europea.

Preguntats per les raons que els fan dubtar de la independència del sistema, els ciutadans de l'Estat espanyol apunten en la seva majoria (prop del 50%) a «interferències o pressions del Govern i polítics», igual que la majoria d'europeus.
Les pressions econòmiques i les vinculacions dels jutges són les principals causes de sospita per part de l'opinió pública.

L'informe també recull l'elevada presència de dones en els tribunals de primera instància espanyols amb un percentatge del 60%, si bé aquesta presència es redueix al 34% en els tribunals de segona instància i per sobre del 10% en el Tribunal Suprem.

Percentatges aquests darrers que s'aniran incrementant a mesura que l'elevat nombre de jutgesses que es troben actualment en nivells intermedis vagi ascendint a les categories superiors de l'escalafó.

D'altra banda, Espanya és un dels Estats membres amb major presència d'advocats per cada 100.000 habitants.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

¡ O mirau ¡ fins ara no me havia donat conte, és clar, estic tan acostumat a sentir en Catala, en Rajoi i la Santamaria "las tres carabelas" diguent que Espanya és un estat de dret on hi ha separació de poders i la justíca espanyola és pperfecta, que m'ha sorprès que l'informe d'Europa digui el contrari, ¡mira per on ¡.
Salut i república, cada cop més aprop.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris