algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El Síndic de Greuges investigarà diversos casos de vulneració de drets lingüístics

131552

El Síndic de Greuges investigarà diversos casos de vulneració de drets lingüístics.

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per investigar diversos casos de vulneració de drets lingüístics, un dels més destacats l'eliminació per part de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (Aeat) dels formularis telemàtics en català i el cas d'un passatger multat a l'Aeroport del Prat.

El síndic ha explicat que un contribuent mostrava la seva disconformitat amb la falta de disponibilitat en llengua catalana dels diversos models d'IVA, ja que, segons el Departament de Gestió Tributària de la Aeat en la seva resposta, s'ha decidit suprimir per «raons econòmiques i d’oportunitat». El Síndic de Greuges s'ha dirigit al Defensor del Poble perquè investigui el cas i dugui a terme les actuacions necessàries, al mateix temps que li ha demanat que informi del resultat de la recerca.

També ha intervengut en el cas d'un professor universitari multat amb 601 euros per haver-se dirigit en català a un agent de la policia nacional espanyola. El síndic s'ha dirigit a la Conselleria de Cultura de la Generalitat i a la Subdelegació del Govern espanyol per demanar informació sobre si han actuat en aquest cas i sobre possibles mesures previstes per evitar situacions similars en el futur.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Els fatxagonwlles, fa mes de 4 anys

Ni tan sols són capaços d'inventar-se un logo i l'han de copiar

Valoració:-1menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 4 anys

Idò si va fer tot el discurs en català, m'agradaria sentir-lo tot. Perquè només en donen un tros i sembla que se posa a les ordres de la sra. en qüestió. Haurien de fer alguna cosa per acabar amb aquestes intervencions fora de lloc, fora de to i fora de normes d'educació.

Valoració:6menosmas
Per A Mallorca, en català!, fa mes de 4 anys

No és veritat que Biel Company giràs al castellà. No va fer cas de la forastera que li digué "¡en español, por favor!" Va fer tot el discurs en català.

Valoració:5menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 4 anys

Malament ha començat el sr. Company. Quin dia entendran que la llengua catalana, gallega o eukera, és tan espanyola com la castellana? Almanco això és el que diu la Contitució. La "lengua española" no existeix.

Valoració:6menosmas
Per Cucala, fa mes de 4 anys

Acabat de començar el seu primer discurs, el nou President del PP Sr. Company, ja ha girat al castellà quan una senyora li ha dit que parlàs espanyol. Ja s'ha davallat els calçons a la primera.
Que podem esperar? Vaja exemple!

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

M'imagín que es tracta des Síndic de Greuges des Principat. I Balears, té es seu?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris