muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Una menorquina denuncia una agressió lingüística per un metge a Canàries

131398

Una ciutadana de Menorca que actualment viu a Canàries s’ha vist afectada pel sentiment de catalanofòbia que promou l’Estat espanyol arreu del territori.

Així com explica S.H.C., en acudir aquest dimarts al seu metge de capçalera, a Canàries, ha patit una greu situació de discriminació per la seva condició de catalanoparlant i de pertinença a un dels territoris dels Països Catalans.

«Avui he anat al metge de capçalera; a la sala d'espera que no hi havia ja ningú mes, he revisat el Facebook, i m'ha saltat de Cultura Catorze la cançó d’ahir del Serrat, cantada en català».

En fer-la passar a la consulta del metge, aquest, d’origen basc, li ha preguntat: «Usted es catalana?». La pacient li ha explicat que no ho és però «sóc dels Països Catalans, de Menorca». S.H.C. ha denunciat que després de mitja hora d’interrogatori arran del seu sentiment de pertinença, el metge ha començat a fer-li «acusacions fortes molt catalanofòbiques» i l’ha treta al carrer cridant «mano militar con ustedes, bazofia. Levantemos un muro los españoles para que cuando ustedes tengan pasaporte no puedan acceder a las prestaciones sociales y sus profesiones no sean homologadas, se queden sin empleo y se jodan con su puto independentismo».

La pacient no ha dubtat i ha posat una denúncia a aquest metge així com explica: «És evident que ja té una denúncia per tota aquesta agressió, coacció, manca de tota professionalitat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sac de gemecs, fa mes de 4 anys

I això, no deu ser un delicte d'odi? O sí? S'ha de denunciar, qualsevol agressió d'aquest tipus.

Valoració:-1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Es espanyolistes que són de regions on abunda s'independentisme són es pitjors. Senten vergonya de ses seues arrels i des seus paisans i volen compensar-ho mostrant-se com es espanyolistes més marxosos. A s'ajuntament d'Eivissa, durant es anys vuitantes, hi hagué un secretari, de nom Javier Bilbao Amézaga, que s'irrità davant una enquesta que un grup de gent eivissenca feia de sa situació des català a sa societat i a ses institucions. Arribà a dir: "confiese que es usted un separatista, en mi tierra lo confiesan, separatista catalàn". Així se cita en es llibre "Bilingüisme? Normalització Dades sobre el conflicte lingüístic a l'illa d'Eivissa" d'en Bernat Joan i Marí. S'interfecte seria expedientat i expulsat de s'ajuntament anys més tard, però no per aquest motiu sinó per irregularitats econòmiques. És a dir, que a més de racista era lladre i només se'l castigá per lo segon.
Llavò tenim exemples com es de na Rosa Díez, fundadora des partit UPyD, en Fernando Savater, etc.

Valoració:2menosmas
Per això, fa mes de 4 anys

catañol: Es normal que la mirin amb cara rara els incults com tu.

Valoració:5menosmas
Per passava per aquí, fa mes de 4 anys

RAE. Bazofia

1. f. Mezcla de heces, sobras o desechos de comida.

2. f. Cosa soez, sucia y despreciable.

3. f. Comida poco apetitosa.


Dit per un suposat metge. Te va be aquesta versiò, o encara ho vols més detallat?

Valoració:2menosmas
Per Uy!!! Que raroooo, fa mes de 4 anys

Sólo se conoce la versión de la ciudadana dels Països Catalans. Es bastante inverosimil, ¿por qué DBalerars NUNCA pone la versión de la parte no "catalana"?.

Valoració:-11menosmas
Per catañol, fa mes de 4 anys

Pues si una Menorquina va diciendo por ahí que es de los "Paissos Catalans", normal que por lo menos la miren con cara rara.

Valoració:-21menosmas
Per dic, fa mes de 4 anys

F.B.S. Amb cullera.No et fot

Valoració:6menosmas
Per F.B.S., fa mes de 4 anys

Segons aquests diari, la ciutadana va dir: "sóc dels PaÏsos Catalans de Menorca" ... com se menja això?

Valoració:-8menosmas
Per Tramposos, fa mes de 4 anys

Avui vespre, els fatxes han tornat treure "la maquineta de canviar punts" .La tenen agafada contra aquest digital i no poden consentir.que la gent es comuniqui en Català.
Ets un trampós i un mentider.

Valoració:17menosmas
Per Huy! Qué es esto?, fa mes de 4 anys

El Govern aseguró este jueves que la Conselleria de Presidència ya estaba al corriente de la denuncia presentada por Festus Badaseraye por un posible delito de odio lingüístico porque supuestamente un funcionario no quiso atenderle en castellano. Un portavoz del Ejecutivo aseguró que se abrieron diligencias informativas en cuanto se tuvo conocimiento del hecho para aclarar qué es lo que sucedió.

En el Govern insisten, en cualquier caso, que el protocolo habitual del Ejecutivo es garantizar el correcto trato en los dos idiomas oficiales de las Islas, es decir, catalán y castellano. El Govern insiste en que la administración facilita toda la documentación en los dos idiomas oficiales, por lo que quiere determinar qué ha podido pasar en este caso y si se ha cumplido o no el protocolo que marca el Ejecutivo.

La Policía Local de Palma, por su parte, citará a declarar en el cuartel de Sant Ferran al funcionario denunciado para que exponga su versión de los hechos.

La unidad de delitos de odio, donde Festus ha interpuesto la denuncia penal, concluirá el atestado una vez que recabe la versión de las dos partes y lo remitirá a la Fiscalía para que evalúe si los hechos pueden ser constitutivos de delito y los traslade al juzgado de guardia.

El ciudadano guineano asegura que fue «insultado» y «vejado» por un funcionario de la Conselleria porque no entendía la documentación que estaba escrita en catalán. Considera que se han vulnerado derechos fundamentales y las libertades públicas.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris