cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Dictats en línia i un cercador per aprendre les noves normes ortogràfiques

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha creat una nova eina per aprendre les noves normes d'ortografia: un conjunt de dictats.

Els dictats són de diferents nivells de dificultat i s'han afegit als que ja hi havia des de l'octubre del 2016. L'eina ja ha rebut més de 300.000 visites des de la posada en marxa.

Els dictats es poden consultar, escriure i autocorregir des d'ordinadors, mòbils i tauletes i se'n pot descarregar lliurement l'àudio i el text. Es presenten en dos formats: un que permet escoltar el text d'una tirada, i un altre que va més lent i que repeteix les frases per donar temps a escriure el que s'escolta.

UNA EINA PER CERCAR LES NOVETATS ORTOGRÀFIQUES

A més, hi ha una altra eina per resoldre dubtes: Optimot/Nova gramàtica i ortografia, on es poden consultar les novetats ortogràfiques. Progressivament, a mesura que s'actualitzin els continguts del cercador, s'hi aniran recollint la resta de canvis normatius.

Els continguts d'ortografia es presenten en dos apartats: 'Ortografia' i 'Entrades del DIEC2 amb canvis ortogràfics'. També es classifiquen en temes més concrets: 'Accentuació i dièresi', 'Apostrofació', 'Escriptura de mots prefixats i compostos' i 'Altres canvis en llatinismes i manlleus'.

Cada contingut enllaça amb el cercador de l'Optimot per mostrar el resultat d'una cerca. En l'apartat 'Entrades del DIEC2 amb canvis ortogràfics' s'hi troben les entrades del diccionari normatiu -el diccionari de la llengua catalana de l'IEC (DIEC2)- que queden modificades per les noves indicacions ortogràfiques.

El cercador Optimot, eina de consulta per als dubtes lingüístics dels ciutadans, atén més de 12 milions de consultes cada any.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per t, fa mes de 4 anys

salvador,emigrante:no pateixis tant per la llengua que no vols parlar.Te farà salut,oblidet-en de noltros.

Valoració:9menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Am sembla perfecte, (res més a dir)

Valoració:8menosmas
Per Al de baix, fa mes de 4 anys

Vas a molestar els anglesos del Daily Bulletin, així veuran encara més bé com són d'ordinaris î de maleducats els "muy españoles y mucho españoles"

Valoració:6menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Más adoración al ídolo.Seguimos en las mismas.

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

Ara ho consultaré. Moltes gràcies.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris