algo de nubes
 • Màx: 13°
 • Mín: 10°
11°

Aquests són els sous i privilegis dels qui qüestionen el descompte als residents a les Balears

Sou de fins a 13.000 euros, tots els viatges gratis, cotxe oficial o taxi gratis, dietes, personal i despatx assignats i un iPad i un telèfon mòbil de regal... amb totes aquestes prebendes, hi ha diputats que s'atreveixen a qüestionar que els residents a les Illes Balears disposem d'un descompte a l'hora de viatjar.

L'Article 71.4 de la Constitució Espanyola diu: «Els Diputats i Senadors percebran una assignació que serà fixada per les respectives Càmeres». Els salaris dels diputats al Congrés espanyol vénen fixats per l'acord de la Mesa del Congrés d'1 de juny de 2010. En aquest acord s'estableix que l'assignació bàsica de cada diputat és de 2.813 euros bruts al mes, a la qual cal afegir una indemnització neta per les despeses que ocasioni la seva activitat parlamentària (dieta) de 870 euros mensuals per als electes per Madrid i de 1.823 euros per a la resta. D'aquesta forma, els electes per Madrid cobraran un mínim de 3.684 euros mensuals i els electes per altres províncies cobraran un mínim de 4.637, en tots dos casos abans d'imposts. A més, els qui ostentin càrrecs a la Mesa del Congrés i a les Comissions d'aquesta càmera cobraran els següents complements salarials.

President del Congrés

 • Complement per ser membre de Mesa: 3.064 €
 • Despeses de representació: 3.327 €
 • Despeses lliure disposició: 2.728 €

(Total: 12.805 -Madrid- / 13.758 -resta-)

Vicepresidents

 • Complement per ser membre de Mesa: 1.209 €
 • Despeses de representació: 1.010 €
 • Despeses lliure disposició: 707 €

(Total: 5.412 / 6.365)

Secretaris

 • Complement per ser membre de Mesa: 944 €
 • Despeses de representació: 818 €
 • Despeses lliure disposició: 677 €

(Total: 5.210 / 6.163)

Portaveus

 • Despeses de representació: 1.741 €
 • Despeses lliure disposició: 926 €

(Total: 6.351 / 7.305)

Portaveus adjunts

 • Despeses de representació: 1.424 €
 • Despeses lliure disposició: 662 €

(Total: 5.771 / 6.724)

Presidents de comissió

 • Despeses de representació: 1.431 €

(Total: 5.115 / 6.069)

Vicepresidents de comissió

 • Despeses de representació: 1.046 €

(Total: 4.730 / 5.684)

Secretari de comissió

 • Despeses de representació: 697 €

(Total: 4.382 / 5.335)

Portaveu de comissió

 • Despeses de representació: 1.046 €

(Total: 4.730 / 5.684)

Portaveu adjunt de comissió

 • Despeses de representació: 697 €

(Total: 4.382 / 5.335)

Transport

El Congrés dels Diputats cobreix les despeses de transport al mitjà públic (avió, tren, automòbil o vaixell) dels Diputats, així com les despeses derivades de l'aparcament en les estacions de tren i aeroports. Es tracta d'un reemborsament de despesa, és a dir, no es facilita una quantitat al parlamentari, sinó que se li abona directament el bitllet a l'empresa transportista. Excepció feta, és clar, de l'ús del propi automòbil en els seus desplaçaments a la Càmera per al compliment de les seves funcions parlamentàries, en aquest cas i prèvia justificació, s'abona 0,25 € per quilòmetre així com, si s'escau, els imports dels peatges d'autopistes.

Targeta de taxi gratuït

La Càmera facilita a cada Diputat que no disposa de vehicle oficial una targeta personalitzada que permet abonar el servei de taxi a la ciutat de Madrid. La disponibilitat d'aquesta targeta té un límit anual de 3000 €.

Despeses en viatges oficials

La Mesa de la Càmera, en la seva reunió del dia 11 de gener de 2017, va acordar modificar el règim econòmic de les despeses de manutenció i desplaçament generats en ocasió de viatges oficials dels Diputats expressament autoritzats per la Mesa, en el sentit de substituir el fins llavors vigent sistema de dietes, pel de reintegrament de les despeses efectivament produïdes i degudament justificats, amb el límit de 150 € per dia en desplaçaments a l'estranger i 120 € diaris per a viatges dins del territori estatal.

iPad i mòbil de regal

El Congrés facilita als Diputats un iPad, així com un telèfon mòbil que els permetin exercir la seva funció.

Tots els Diputats disposen de despatx propi al Congrés. Finalment, determinats Diputats (membres de Mesa, Presidents de Comissió), tenen la possibilitat de comptar amb personal de confiança per ajudar-los en l'exercici de la seva funció. La dotació del Gabinet de la Presidència està composta per sis persones. Els membres de la Mesa (Vicepresidents i Secretaris) disposen de dues persones cadascun per a aquesta tasca. Els Presidents de Comissió compten amb un assistent per a cadascun d'ells. A més, tenen assignats 271 assistents per a la resta dels Diputats, distribuïts entre els grups parlamentaris de manera proporcional.

Assignació per Grup Parlamentari

D'altra banda, la Càmera ha fixat una subvenció fixa i que des del pressupost aprovat en 2010 ha romàs sense variació en les següents quanties: Per a cada Grup Parlamentari de 28.597,08 € mensuals i una subvenció variable en funció del nombre de Diputats de cadascun d'ells de 1645,49 € mensuals per cada Diputat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ciudadano mernorquin, fa mes de 4 anys

pues claro que tiene que ver su sueldo con el descuento de residente¡¡¡.
esta gente esta defendiendo el loby de estas empresas.
no estan en estos sitios para defender al ciudadano.
si no a las empresas que le pusieron aya no se esconden , lo hacen con toda la cara y cuando los pillan ,lo unico que dicen que ellos pensaban que no hacian nada prohibido ni malo

Valoració:0menosmas
Per tsm, fa mes de 4 anys

Homo Tomeu!!! Si s'autoasignen 120 € diaris per viatges dins el territori nacional (aixó no es sou sino un complement per viatges) jo diría que si te a veure. El greuge comparatiu es com a mínim ofensiu.

Valoració:6menosmas
Per ja, fa mes de 4 anys

Això no és res: el que arriben a cobrar de comissions i de diversos delictes -tenen impunitat- ho deixa en una minucia, el sou! res, que se'n va a comprar menjar pel ca. ( no ho són tots, de corruptes, però sí una gran part dels membres autoanomenats honorabilíssims) com la camorra, ni més ni menys.

Valoració:7menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

És una vergonya que es facin rics amb fobler pública, mentre esquilmen els sous dels funcionaris, les pensións dels jubilats i een dotacipns a la Sanitat i a la Educació . Però referint-nos a la canallada que ens han fet amb els descomptes, abans de comparar-ho amb els diputats del Parlament, senadors i diputats dels parlaments autonòmics,.bastaria que comparassin els sous, professió per professió i categoria per categoria, amb els sous dels treballadors de les Balears i els dels alemanys, país del turista que ens ha deixat sense descompte del Tren de Soller. El mateix que quan la seva cancellera, imposa una retallada de sous, pensions i prestacións als súbdits de l'estat espanyol però que en canvi puja sous i pensións dels ciutadans alemanys, no contribueix géns a la igualtat entre els tots els europeus, sinó que es fan parts i quarts.

Valoració:15menosmas
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Ja començam a fer demagògia. Que te que veure el sou que cobren els diputats? Que passa, que si cobraren manco estaria justificat que se poses en dubta el descompte de resident?

Valoració:-25menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

Esta clar que els que se dediquen a la política no ho fan per els doblers, com és el cas d'en Mariano que ho ha manifestat varies vegades,i crec que en Koserra també, ho fan per amor a la pàtria i als ciutadans.
Lo trist ès que quan decideixen i aplican las lleis amb el que menys penssen és, amb els ciutadans, lo mateix que el banc d'aquesta rica nació del PP que és diu Esppanya, ¡ arriba ! "por la exaltación de la patria i por nuestros bolsillos ¡ arriba !
Salut i republica

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris