algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El TC anul·la una resolució del parlament català sobre el referèndum i amenaça Forcadell

El Tribunal Constitucional espanyol ha anul·lat per unanimitat la resolució de Junts pel Sí i la CUP que defensa la celebració del referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya. Una decisió que, juntament amb la de traslladar a la fiscalia que analitzi l'actuació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa favorables al dret a decidir, no ha sorprès al Govern de la Generalitat: «no és cap sorpresa».

L'alt tribunal ha declarat inconstitucionals i nuls diversos apartats de la resolució 206/XI del Parlament titulats 'referèndum' i 'procés constituent'. També trasllada el cas a la Fiscalia per si aquesta considera que cal fer noves actuacions penals contra Forcadell i quatre altres membres de la Mesa del Parlament: Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet.

A més a més, el TC acorda «deduir testimoni de particulars perquè el Ministeri Fiscal procedeixi, en el seu cas, a exigir la responsabilitat penal que pogués correspondre» a Forcadell i al vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Lluis Corominas, a la secretària primera de la Mesa, Anna Simó, i al secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet, així com a la secretària quarta, Ramona Barrufet.

També s'inclou la petició la necessitat de comunicar de manera «personal» la decisió i d'advertir sobre els efectes al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com a la resta de membres del Govern de la Generalitat.

El Govern no altera la seva voluntat

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa de cada dimarts s'ha mostrat ferma amb el compromís del Govern per fer possible el referèndum: «No altera en res la nostra voluntat inequívoca de treballar per poder celebrar un referèndum el 2017». Munté ha deixat molt clar que els plans no s'alteraran, de la mateixa manera que no ho va fer l'anul·lació cautelar de la resolució, «no va impedir que el Pacte Nacional es constituís o que el Govern seguís intentant negociar amb l'Estat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Ah, alerta !, Nou "Article" serio a Dolca Catalunya: Espeluznante: Artur Mas gafa al Barça y el equipo se hunde en París.
Ben documentat, com sempre, aquest article on proposen que El Barca ha perdut perque en Mas s'hi va apropar.
Son es mateixos que afirmen que es catalans roben a Espanya, que es mallorqui no es catala, que es proces d'independencia ja s'ha desinflat, que "40 separatistas acorralan a la Fiscal Jefe de Barcelona" (quan hi ha un video on no hi surt ningu mes que ella riguent desafiant i una parella de mossos).
Vos recoman que mireu es web aquest, es realment un lloc ben "serio", per riure una estona.

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Ha ha ha ha, despres de lo que Madrid fa gastant bilions en alta velocitat que ningu usa, i gastant-se es fons europeus pes corredor mediterrani en empalmes a Madrid, ara venen aquests de dolca catalunya a contar-mos que catalunya fa lo mateix. Especialment quan ses inversions de trens a Catalunya no les decideix Catalunya sino Madrid, i si se miren ses dades oficials espanyoles de ses transferencies se veu que ses linees estan inacabades perque Madrid no hi posa un euro des que roba de Catalunya.
Es clar que si, i a mes es catalans son mes feixistes que es feixistes, i mes dolents que es espanyols, i mes lladres que Madrid... escriure tot aixo es gratis.
Es lo unic que arribaran a fer per intentar impedir sa independencia, renou amb dades falses, cuinar casos i proves judicials falses per ficar gent a sa preso... simplement intentar desestabilitzar un proces que ja va ben encarrilat.

Valoració:-1menosmas
Per Línea 9, fa mes de 4 anys

En lo bueno y lo malo, Cataluña ha sido siempre el mejor reflejo de España. Ahora lo comprobamos de nuevo. La Línea 9 del metro, obra de la Generalitat, se inició en 2003 y todavía no está acabada. Y miren estos datos:

Línea 9 del metro: 20km, 13 años y todavía inacabada (faltan 26km), coste previsto 1.947€ millones, coste real (hasta hoy) 16.600€ millones (+720%)
AVE Barcelona-Madrid: 621 km, 10 años, coste previsto 6.822€ millones, coste real 8.996€millones (+31%).
AVE La Meca-Medina: 440km, coste previsto 7.500€ millones.
Pues resulta que las estaciones de la L9 están vacías: no las usa nadie. Sólo 95 personas viajan en hora punta de Mercabarna a Barcelona o El Prat. ¿En serio nos hemos gastado 16.600€ millones en algo que nadie usa, srs nacionalistes? Y sabíamos que en el noupaís ataríamos los perros con longanizas, pero ¿tanto?

Dolça i caspalana Catalunya…

España nos roba..!

Valoració:1menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Si un colp d'estat es lo que dius que es, mira ses actuacions des govern espanyol des des 2010 fins ara i en veuras de colps d'estat, a desenes !!! he he he.
Clar, si pots posar es nom que vulguis a lo que vols, aixi es normal que trobis que es mallorqui es una altra llengua que es catala, i possiblement es pollenci en es una altra...
Es dret d'autodeterminacio es un dret universal des pobles. Es paper que fa de constitucio a Gran Bretanya diu tambe que sera indivisible, per sempre. I si Escocia decideix partir en un referendum (que Anglaterra dexara que se faci, com no podria ser d'una altra manera en democracia, i votant DOMES ES ESCOCESOS), partira. I sa Constitucio se canviara com se fa a ses democracies modernes, on ses lleis se fan de sa voluntat des poble, i no es al reves.
Bon exemple que poses a sa constitucio de Noruega, sapiguent que Noruega se va independitzar de Sueciase fa domes 112 (una unio que abans era indivisible tambe), i va ser una separacio sense guerra, com ja veuras que sera sa de Catalunya i Espanya.
Salvatore, no has de ser tan naif: En es matrimoni prometen "fins que la mort mos separi", i sa tassa de divorcis es aprop des 50% des matrimonis.
Si no veus clar com va tot aixo, ja no tenc res mes que dir-te, perque tampoc vull perdre es temps. Tu mateix, ja veuras com Espanya no fara absolutament res, mes que renou i clavagueram. I si es catalans independentistes son majoria, se'n van, com no pot ser d'una altra manera. I Espanya podra seguir amb ses seves regles i sa seva constitucio tant com vulgui, que es catalans no rompran res, senzillament se n'aniran.

Valoració:-4menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Y la realidad de los hechos pondrá a cada uno en su sitio.En eso coincido con @ el suizo

Valoració:5menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

No hay ningún país en el mundo con ‘derecho a decidir’.
●  CONSTITUCIÓN DE NORUEGA: Art 1: El Reino de Noruega es un Estado libre, indivisible..." 
●  CONSTITUCIÓN DE FINLANDIA Cap. 1. Artículo 4: El territorio de Finlandia es indivisible.
● ALEMANIA:  Art 21  Son inconstitucionales los partidos que  tiendan a trastornar o a poner en peligro la existencia de la República Federal de Alemania.
●  FRANCIA: Art 1: Francia es una República indivisible, laica, democrática y social."
Artí 89  "Ninguna reforma puede ser iniciada cuando se refiera a la integridad del territorio".
●  II REPÚBLICA ESPAÑOLA: Art 8º. ’El Estado español, dentro de los límites irreductibles de su territorio actual, estará integrado por Municipios y …”
●  Muchísisimos más ejemplos de paises indivisibles aquí → docs.google.com/document/d/1TF3hOhSl528EJ9y78Na0WWFhvvpuWzVo-FucTxIyjAk/edit

Valoració:5menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Un golpe de estado consiste en cambiar la legalidad vigente vulnerándola. El procedimiento para cambiar la Constitución aprobada por toda España en 1978 es el contenido en los art. 166 al 169. Si se intenta por las bravas cambiar las reglas del juego, entonces estamos en un caso flagrante de GOLPE DE ESTADO. Igual que en 1934. Aunque pretendan endulzarlo con un botifarréndum del tres al cuatro.Además, quien tiene la soberanía nacional es el CONJUNTO DEL PUEBLO ESPAÑOL, no una parte del catalán.

Valoració:5menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

I dali amb es colp d'estat. Tu llegeixes lo que escrius ??. Que punyetes penses comparant un colp d'estat amb un referendum per exercir es dret d'autodeterminacio ?. Realment arribes a dir dois eh ?. Res, sa realitat ja provara de posar-te en es teu lloc, i tu no t'en donaras compte perque ja demostres amb cada comentari que sa reallitat t'interessa ben poc quan te contradiu, i que prefereixes es ridicul que admetre que no en tens ni idea de lo que tens devant es nassos.
En es 1936 Espanya tenia un exercit. Per si no te n'has donat compte, ara no en te. Enlloc de somiar truites amb colps d'estat feixistes paramilitars que ja t'agradaria que tornassin, com be proposes i justifiques en es teus comentaris, fes un poc es calculs, llegeix un poc a on vos trobau, i a lo millor tornaras un poc menys ignorant i ridicul.

Valoració:-5menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Precisamente la ley actual (Constitución) deriva del pacto que hicimos todos los españoles, catalanes incluidos,en 1978. En dicha Constitución se establece la forma de cambiarla e incluso hacerlo de un modo total (art.266-269). Fueron las reglas del juego, la LEY. El gobiermo catalán quiere,ahora, cambiar las reglas por su cuenta y riesgo, ignorando al resto de España e incluso a parte de la propia Cataluña. A eso se le llama GOLPE DE ESTADO.

Valoració:4menosmas
Per ,,,,,,,, fa mes de 4 anys

Una cosa no es justa por el hecho de ser ley.Debe ser ley porqué es justa. (Montesquieu)

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris