nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Mas respon a Rajoy que la independència no és una amputació sinó una «emancipació dolça i alliberadora»

L’expresident Artur Mas ha respost al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que la independència de Catalunya no seria una «amputació dolorosa», tal com ha afirmat al passat congrés del Partido Popular, sinó una «emancipació dolça i alliberadora».

Mas ha fet aquestes declaracions al col·loqui ‘Les urnes a judici’, que ha tengut lloc aquest dilluns a l’Ateneu Barcelonès. Al col·loqui també hi ha participat, entre d’altres, el líder del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, qui serà jutjat aquest mes pel Tribunal Suprem pel procés participatiu del 9N.

L'expresident ha dit que el judici celebrat la setmana passada en contra d’ell no ha de posar cap impediment al referèndum anunciat per la Generalitat, que tendrà lloc al setembre, i ha donat tres consells per a dur-lo a terme: tenir una forta convicció; tenir un objectiu clar, i jugar la partida per «guanyar».

La CUP, per la seva banda, ha qüestionat l’estratègia de defensa de Mas per considerar que l’expresident hauria d’haver admès que va desobeir una ‘norma injusta’, enlloc de defensar que al 9N no es va incumplir cap llei, un fet que l’expresident ja va lamentar la setmana passada.

A més, Mas ha assenyalat que hi haurà una batalla a l’Estat per dirimir el procés sobiranista i Catalunya només tendrà dues armes per sortir vencedora: la unitat dels sobiranistes i la capacitat de tenir una «mobilització sostinguda» en defensa del projecte independentista. Ha afirmat que el judici d’aquesta setmana és un «avís a navegants» amb el qual el Govern central envia un missatge a Catalunya: ‘Qui desafia l’Estat la paga’, i conclou que podran inhabilitar càrrecs públics, però no tombar el procés sobiranista si una majoria social ho defensa.

Homs ha afirmat que l’Estat està llest per lliurar una «guerra» contra el procés, però ha descartat que hi pugui haver una intervenció militar: «No entraran per la Diagonal amb un tanc».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Ha ha ha ha, despres de lo que Madrid fa gastant bilions en alta velocitat que ningu usa, i gastant-se es fons europeus pes corredor mediterrani en empalmes a Madrid, ara venen aquests de dolca catalunya a contar-mos que catalunya fa lo mateix. Especialment quan ses inversions de trens a Catalunya no les decideix Catalunya sino Madrid, i si se miren ses dades oficials espanyoles de ses transferencies se veu que ses linees estan inacabades perque Madrid no hi posa un euro des que roba de Catalunya.
Es clar que si, i a mes es catalans son mes feixistes que es feixistes, i mes dolents que es espanyols, i mes lladres que Madrid... escriure tot aixo es gratis.
Es lo unic que arribaran a fer per intentar impedir sa independencia, renou amb dades falses, cuinar casos i proves judicials falses per ficar gent a sa preso... simplement intentar desestabilitzar un proces que ja va ben encarrilat.

Valoració:-13menosmas
Per Línea 9, fa mes de 4 anys

En lo bueno y lo malo, Cataluña ha sido siempre el mejor reflejo de España. Ahora lo comprobamos de nuevo. La Línea 9 del metro, obra de la Generalitat, se inició en 2003 y todavía no está acabada. Y miren estos datos:

Línea 9 del metro: 20km, 13 años y todavía inacabada (faltan 26km), coste previsto 1.947€ millones, coste real (hasta hoy) 16.600€ millones (+720%)
AVE Barcelona-Madrid: 621 km, 10 años, coste previsto 6.822€ millones, coste real 8.996€millones (+31%).
AVE La Meca-Medina: 440km, coste previsto 7.500€ millones.
Pues resulta que las estaciones de la L9 están vacías: no las usa nadie. Sólo 95 personas viajan en hora punta de Mercabarna a Barcelona o El Prat. ¿En serio nos hemos gastado 16.600€ millones en algo que nadie usa, srs nacionalistes? Y sabíamos que en el noupaís ataríamos los perros con longanizas, pero ¿tanto?

Dolça i caspalana Catalunya…

España nos roba..!

Valoració:66menosmas
Per María & Pere, fa mes de 4 anys

Meam, fatxespancas: Si tinguéssiu dos dits de decència i un poc d'educació, no estarieu tot lo dia per aquest diari manipulant Nostra Història .. Nostra cultura Balear i intentant ficar sa vostra filissofia fatxepanca per enmig.
Mai conseguireu fer-mos sentir i encara manco partícips d'aquest invent. Politicament Molts intencionats i inventats Pastissos Catalans ..!!
PANCATALANISME = Lladres i manipuladors de sa Nostra Història i cultura
ARRUUUIX de sa Nostra Terra ..BARCO..!!

Valoració:7menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Com pot ser que dbalears encara no hagi trobat sa manera d'impedir que una persona pugui posar es numero que vulgui de manetes en es comentaris ?
Que venguin aqui a fer renou en foraster i se'ls permeti (cosa que no he vist que fagi cap altre diari en foraster quan proves d'opinar en contra des seus ideals) ho puc entendre en nom de sa libertad d'expressio. Pero que a mes puguin venir a manipular ses puntiacions de comentaris des altres...

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Com sempre, trollet Salvatore no respon a lo que li demanen.
Com a bon trollet, domes ve aqui a escampar mentides pseudohistoriques de pagines feixistes, sense tenir capacitat de mantenir es minim debat inteligent.
Ja va be tenir-ne d'aquests per qui digui que es castellufos son gent oberta de bona fe i que se pot raonar amb ells.
Res, si tengues un poc de sentit de ridicul ho passaria molt malament.

Valoració:-12menosmas
Per slort, fa mes de 4 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:-9menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Población de Mayurqa
El Reino Musulmán de Mayúrqa, en 1229, según consta en las crónicas musulmanas y cristianas de la época, contaba con una población aproximada de 55/ 60.000 habitantes, repartidos de la siguiente manera: Medina Mayúrqa, contaba con unos 30/35.000 habitantes, el resto, unos 15/20.000, repartidos entre los 12 términos o alquerías, en que estaba dividida de la isla de Mayúrqa.
La inmensa mayoría de la población de Mayúrqa, estaba formada por mallorquines descendientes de los antiguos habitantes de Mallorca antes de la conquista musulmana del año 902. Según crónicas musulmanas del califato de Córdoba, en el año 902, llegaron unos 3.000 conquistadores musulmanes, todos hombres, contando Mayúrqa por entonces con unos 50.000 habitantes. La mayoría de los mallorquines conquistados y sus descendientes fueron conversos musulmanes, conservando su lengua vernácula"Romans Mallorquín" y una minoría, también conservó su fe cristiana, que fueron llamados "Rumi".
Los conquistadores musulmanes estaban en minoría. Tanto los musulmanes del año 902, como los almorávides en el año 1.116, eran de habla árabe o magrebí. A partir de las segundas generaciones fueron la inmensa mayoría, también de habla "romans mallorquín" y los más recientes los almohades, todos soldados, llegados a Mayúrqa en el año 1202, hablaban árabe o magrebí, solo llevaban 27 años en Medina Mayúrqa. En 1.229 no habían conseguido conquistar el resto de la isla de Mallorca, ni el resto del reino.
Eran de habla árabe o magrebí y "romans Mallorquín" todos los mallorquines, es decir los descendientes de los antiguos pobladores de antes de la conquista musulmana, como los descendientes de los musulmanes, nacidos en Mallorca. Desde la conquista musulmana del año 902, los descendientes de los invasores musulmanes, llevaban siendo mayurquines 327 años (unas 25 generaciones) así como los descendientes de los almorávides llegados en 1.116, que estuvieron en Mayúrqa 113 años (una 6 generaciones).
También habitaban Mayúrqa en 1229, un inmenso número de cautivos o esclavos cristianos, la mayoría de ellos de zonas ribereñas del Mediterráneo, próximas a Mayúrqa, cuyas lenguas eran "romans" similares, derivadas del latín y el lemosín.

Valoració:10menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

@suizo : No voy a convencerte ni lo pretendo. Tampoco tú a mí. Esperemos acontecimientos. Ya falta poco.Y,por favor, no seáis crueles con el Mandíbulas, el Junki, el melenudo y la Forcadell si os los encontráis por la calle después del fracaso. Nada de partirlos la cara.Defendían lo suyo, su bolsillo.Ya les bastará llevar el estigma del ridículo para toda la vida.

Valoració:9menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Salvador, tu donaries sa teva vida per sa unitat d'Espanya ?.
Si no, que crec que sera que no, vens a ses meves: no fareu res per canviar ses coses, com en es darrers 4 segles.
Si si, ets un vertader extremista radicalitzat nazionalista espanyolista i no ets massa millor que un terrorista tipo estat islamista disposat a donar sa seva vida per uns ideals, siguin es que siguin.
Ni sa unitat d'Espanya ni sa independencia de Catalunya valen una sola gota de sang, i si no heu arribat aqui, es una rao de mes per esdevenir independents des vostro pais.

Valoració:-12menosmas
Per ,,,,,,,, fa mes de 4 anys

Ana: Jo, també soc beneficiari d´un compte que te el meu pare allà on li rota, iiiiii?
Totes les obres (curiosament) no sols las de Catalunya tenen sobrecost.Comisions? segur que si.

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris