nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La PxL prepara una gran mobilització per connectar amb els drets lingüístics de la futura República Catalana

La Plataforma per la Llengua prepara una gran mobilització per al dissabte 22 d'abril a Barcelona amb la intenció d'escenificar la connexió amb els drets lingüístics de la futura República Catalana.

L'ONG del català vol denunciar el fet que, dins l'Estat espanyol, els ciutadans no tenen garantits els drets lingüístics. L'acció servirà per exhibir el compromís de la Plataforma per la Llengua amb la construcció d'una República Catalana que ha de ser lingüísticament inclusiva. Per això, durant aquest esdeveniment es desconnectarà simbòlicament del marc jurídic espanyol que ha servit per donar via lliure a la imposició del castellà sense respectar l'estatus de la resta de llengües.

A pocs mesos del referèndum que ha de permetre que la ciutadania de Catalunya voti lliurement el seu futur polític, l'ONG del català deixarà clar que el gran objectiu per al nou estat serà que el català faci d'eix vertebrador i de nexe entre les més de 300 llengües que es parlen al nostre país i que signifiquen una gran riquesa cultural i lingüística. Des de la Plataforma per la Llengua denuncien que l'Estat espanyol mai no ho ha valorat i sempre ho ha intentat minimitzar.

Així, la Plataforma per la Llengua fa una crida perquè les entitats culturals i socials, així com els sindicats i els partits polítics de tot el país, se sumin a aquesta convocatòria i hi participin, de manera que esdevingui un gran èxit d'assistència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-@Guiem.- Ja t´he dit que els primers temps tambè ho passariam malament, pero repateixo, noltros estám disposats a corre el risc i ells no, aquí está el quid de la questió i las raóns ja te les he explicat avans (el 20% del PIB).- Per les exportaçións no pateixis nos recuperaríam prest.

Valoració:3menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Pep Miquel merda
T'has deixat es xulet piscines i ses crosteres per lo tant es teu comentari no val
Barrufet
Si que teniu de tot pero ses mamelles no serian des paisos catalans , domes Catalunya, i es sol i platges serian igual ,pero en quant se separasen de España, se ventas des 70% de sa produccio quels hi veneu ho hauriau de exportar,
Catalunya ho pasaria tant puta omes que ESPANYA

Valoració:-3menosmas
Per Barrufet, fa mes de 4 anys

,(A Guiem).- Tens tota la raó, Espanya sensa Catalunya perdería el 20% del PIB i aixó sería un verdader "stunami" per les arques del Estat i en lo que respecta a Catalunya segurament els primers anys també tindríam algunas dificultats, pero la diferencia es que noltros aceptem el risc i el repte perque savém que a la llargue nos am surtiríam, ja que per sort tenim de tot, platjes, montanyas, turisme, activitat e iniciativa empresarial, industria, comerç, etc, etc.
-Com més d´una vegada s´ha dit seríam al cap de poc temps com la Suiza del sur d´Europa en canvi voltros les pasariau putas i canutas.-(La prova es que cap politis del Estat se l´hi acudeix dir " PUES BUENO SI TAN A LA FUERZA ESTAN CON ESPAÑA , SI NO QUIEREN SER ESPAÑOLES QUE SE VAYAN DE UNA PUÑETERA VEZ" (no nos lucirá esta breva) ja que las mamellas del països cataláns donen molte llet per mantenir a los toritos bravos entre altres cosas.

Valoració:5menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

De lituania, Letonia i Estonia també es va dir el mateix, que mai serien reconegudes. Ni ha que a mes d'estar ben trabucats ni siquiere s'enteren del que pasa a nel mon. Tampoc Kosovo havia d'esser reconegut com Estat, i mira per on, ja te el reconeixement d'altres Esstats, i basta el de un tot sol perque llegalment sel consideri Estat independent. Un altre assumpte es el de les relacions amb altres estats que no el vulguin reconeixer, pero basta just un. I ja ni ha alguns que, of the record, ja han dit que ho farien amb Catalunya.Ara alguns poden seguir amb les seves neures, cosa de tenir un meló per damunt l'espalda

Valoració:5menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

¿ quina futura republica catalana?
Aquesta seria sa quinta , despres de sa den Claris, Casenoves, Macia, i Companys, fala sebre si an aquesta li diran sa den Mas o de Puigdemont, pero igual de fracasada que ses altres,
Esta clar que si Espanya perdés Catalunya , perdria un 20% , Catalunya també perdria, lo que es de curts voler perdre

Valoració:-6menosmas
Per L’útim Samurai, fa mes de 4 anys

Salvador relaxat, la realitat és la que és. No conec cap Estat que anuncii obertament que no reconeixerà una Catalunya independent. Es limiten a dir que és un problema intern. Aquest silenci pels independentistes és molt esperançador, pero no ens hem de posar nerviosos. En 4 ó 6 mesos han promés fer un referéndum. espanya s'ha de preocupar en poder pagar les pensions, baixar el deute que l'asfixia i si Catalunya no es cap problema, seguir jutjant polítics catalansper anar augmentant l'independentisme.

Valoració:8menosmas
Per T, fa mes de 4 anys

Salvador,cada Dia sou Manco els separadors,I ens feis la feina als independentistes,mai vos Ho agrairem prou.
Salut I força,t

Valoració:9menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

MÁS CLARO AGUA: POR ENÉSIMA VEZ EUROPA DICE QUE LA INDEPENDENCIA NO SERÁ RECONOCIDA

El presidente del Parlamento europeo, Antonio Tajani, ha advertido al Govern que una declaración unilateral de independencia “nunca podrá ser reconocida a nivel europeo”.

“Es muy importante tener en cuenta que los ordenamientos constitucionales de los Estados miembros también son parte del marco legal de la UE”, ha asegurado Tajani, al mismo tiempo que ha avisado al Ejecutivo catalán que “quien actúe contra la Constitución de un Estado miembro, lo hará contra una parte del marco legal europeo y, por tanto, esta actuación nunca podrá ser reconocida a nivel europeo ni podrá tener ningún efecto”.

En todo caso, el presidente de la Eurocámara ha dicho que el proceso soberanista “es una cuestión interna española en la que la UE no debe intervenir y debe resolverse con arreglo a la legislación del Estado miembro”.

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Tiempo y dinero perdido, porque Cataluña nunca será independiente.

Valoració:0menosmas
Per Clar que sí, fa mes de 4 anys

A LA SALUT DEL FISCAL Sánchez,
BRAÇ DRET DE RAHOY.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris