algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les Balears plantegen a Madrid la possibilitat de disposar d'una subhasta especial d'energies renovables

Les Balears plantegen a Madrid la possibilitat de disposar d’una subhasta especial d’energies renovables.

El ministre espanyol d'Energia, Álvaro Nadal, ha cedit a la proposta que les Balears disposin d'una subhasta especial d'energies renovables amb quotes específiques, segons ha informat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, després d'una reunió a Madrid.

Aquesta subhasta específica permetrà l'impuls de projectes generadors d'energia renovable de dimensions més reduïdes, per afavorir la seva rendibilitat i impulsar major producció d'energia neta a les Illes.

La reunió, a la qual també ha assistit el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan 
Groizard, ha servit per abordar una sèrie de reivindicacions relatives a l'increment de producció d'energies renovables a les Balears, i en la necessitat de formar part activa del disseny energètic, amb l'objectiu de poder desenvolupar una estratègia «d'acord amb les condicions territorials i el respecte mediambiental».

La Conselleria ha destacat que, a més dels beneficis mediambientals, la producció d'energia de fonts renovables té un cost considerablement menor que la que s'obté per combustió de fòssils, amb el que confia que la implantació de renovables també afavorirà una reducció de la factura energètica.

D'altra banda, Pons ha insistit a reforçar el sistema elèctric de
les Balears, sobre el que ha fet una sèrie de propostes concretes.

La primera d'elles és la proposta alternativa a l'estesa elèctrica 
d'Es Fornás, a Eivissa; la Conselleria defensa una alternativa tècnica, que compta amb el vistiplau de Xarxa Elèctrica de l’Estat espanyol, i que, segons afirma el conseller, «assegura cobrir les necessitats de consum, amb un menor impacte mediambiental, alhora que elimina conflictivitat social».

C
onnexió de cables entre illes

Una altra de les propostes que s’han presentat a Madrid ha estat l'agilitació dels tràmits per a l'avanç, també al més aviat possible, de les obres de connexió dels cables entre Eivissa i Formentera i entre Mallorca-Menorca.

En aquest segon cas, Pons ha sol·licitat que, alhora que es treballa al nou enllaç es reemplaci l'actual connexió, de manera que s'asseguri la fluïdesa i eliminin la possibilitat de falta de subministrament.

Quant a Formentera, la Conselleria ha recalcat que el Ministeri
espanyol ha reconegut la situació de precarietat que sofreix l'illa i ha acceptat estudiar la proposta del Govern de mantenir durant tot l'any el reforç de la central d'Es Ca Marí amb els grups electrògens que actualment només s'instal·len durant l'estiu.

Amb el plantejament d'aquesta alternativa Pons vol que es garanteixi, a més del subministrament necessari a l'illa, una millor qualitat de vida dels ciutadans que viuen a la zona on està situada la central, i s'eviti fer ús de l'antiga turbina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris