algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rita Barberá va morir, segons 'El Mundo', a causa d’una greu cirrosi

Rita Barberá va morir, segons 'El Mundo', a causa d’una greu cirrosi

UH-Arxiu

Rita Barberá, senadora del PP i exbatlessa de la ciutat de València durant vint-i-quatre anys, va morir a causa d’un problema hepàtic que li va provocar un col·lapse multiorgànic. Així ho ha revelat aquest diumenge el diari 'El Mundo' que hauria tingut accés a l’informe de l’autòpsia.

Segons l’informe, Barberá va morir per un «problema hepàtic» que li va provocar un «col·lapse multiorgànic». Darrera s’hi trobaria una greu cirrosi. A més, segons l’informe publicat també patia una ascites i líquid a l’abdomen, a conseqüència d’una hipertensió a les venes. 

La versió oficial de la mort de Barberá, que finà el 23 de novembre a l’edat de 68 anys, va ser un atac de cor. Alguns dins el PP i diversos ambients de la dreta espanyola asseguraven que la seva mort estava relacionada amb la pressió mediàtica que patia per les investigacions dels presumptes casos de corrupció. Teoria que ara es desfà com una calça.   

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per M, fa mes de 4 anys

@Això volia. Evidentment, l'epitafi.que més li diu seria:
"DESCANSA EN PAU I ELS VALENCIANS TAMBÉ"
És així.

Valoració:3menosmas
Per Cucut, fa mes de 4 anys

A la darrera fase, el fetge ha minvat molt, pero està dur com una pedra. Aposta es diu "Cirrosi" (cirros = dur, en grec). Aquí es quan estreny i bloqueja la vena "porta", la sang s'estanca i s'estronca, i ja tot va per avall.
Jo vaig viure uns anys a un poble on la gent matava l'avorriment bevent molt.
A partir del 50 anys, els homes anaven morint, la majoría de cirrosi, i aposta vaig voler sebre com era aquesta evolució mortal. El romans deien "Coneix el teu enemic".

Valoració:4menosmas
Per Això volia?, fa mes de 4 anys

Tenia un fetge...! No m´estranya.
La tia Rita, va viure bé a costa de tots... Ara desig que descansi... i descansem!

Valoració:8menosmas
Per tuadell, fa mes de 4 anys

Mirau, mirau, lo que va dir el PP abans del funeral.

Valoració:7menosmas
Per Cucut, fa mes de 4 anys

A Quinsdois: Jo no som metge ni sanitari, pero se de gent, que arribat el moment que li detecten "cosa de fetge" amb una analítica (les transaminases y el GOT estan alterats), no en fan cas i continuen bevent fins al final.
També som conegut malalts operats de gargamella o pulmó que han seguit fumant fins a la mort.
Quan diuen que va "fer el fetge per sa boca", no es que vomitàs cap troç de fetge, sino sang nova mesclada amb coaguls de sang vella, gleves antigues, estroncades i solidificades que duia dins les varices esofágiques desde feia molt de temps.
I surt tot plegat en el vòmit.

Valoració:8menosmas
Per Quinsdois, fa mes de 4 anys

I si resulta que no és morta i que senzillament, la van fer desaparèixer un dia abans de declarar?
S'en ha anat al paradís, al paradís fiscal on duia els doblers, volia dir.

Valoració:3menosmas
Per Quinsdois, fa mes de 4 anys

Gràcies per la explucació, Cucut, reconec que no sabia tant. Però una persona amb seixanta-set anys, del món civilitzat, és normal que se faci almenys una o dues analítiques de sang a l'any i el més normal seria que li haguessin detectat el mal.

Valoració:6menosmas
Per Cucut, fa mes de 4 anys

A més, el fetge (que es el laboratori del còs humà), es la única glàndula que es regenera a si mateixa, i si un s'atura de beure a temps, el fetge es recupera ell tot sol.

Valoració:12menosmas
Per Cucut, fa mes de 4 anys

Hi ha 17 castes diferents de cirrosi.
L'alcohòlica, dita també la de "De Lannnec", pel metge que la va estudiar (que fou l'inventor del fonendoscòspi de trompeteta), no dona cap senyal orgánica fins que el fetge ja ha perdut un 20% de les seva capacitat (una analítica rutinaria si que ho detecta tot-d'una).
En arribar al 30 % de disfunció, ja hi ha senyes clares: vòmits en dejú, icterícia, orina oscura...
Encara té cura.
Llavors ja ve l'ascitis y la caca pálida. El malalt es pot mantenir en vida si es cuida, i només amb un 40% de fetge actiu.
Si aquí no s'atura de beure, está llest.

Valoració:10menosmas
Per Quinsdois, fa mes de 4 anys

O és que dona Rita no anava mal al metge,? Pel que jo sé de persones que pateixen aquesta malaltia, els metges els ho han detectat amb revisions rutinària. I s'ha d'afegir que la cirrosibdóna dóna molts símptomes.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris