cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

El Diplocat fitxa Xavi, Lucía Caram i Ruscalleda per projectar Catalunya al món

25-11-2016Europa Press

El Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha creat un Consell Consultiu de 39 membres per «ajudar a projectar Catalunya al món», i entre els seus membres destaca el futbolista Xavi Hernández, la monja Lucía Caram i la xef Carme Ruscalleda.

En un comunicat, han explicat que aquest consell de «persones de reconegut prestigi internacional» es dividirà en cinc àrees: la institucional-diplomàtica; l'acadèmica-recerca; l'empresarial-econòmica; la cultural-social i l'esportiva.

Després de celebrar-se ahir dijous una reunió del ple del Diplocat, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va reunir amb els membres del consell consultiu i els va demanar aprofitar «la seva gran capacitat de projecció cap a l'exterior i l'experiència internacional» per ajudar a la Generalitat a obrir-se portes al món.

També formen part d'aquest consell la presidenta de Coca-cola European Partners i Cònsol Honoraria d'Islàndia a Espanya, Sol Daurella; la productora de cinema Isona Passola; el músic Jordi Savall; el tenor Josep Carreras i el filòsof Josep Ramoneda.

UN EXMINISTRE SOCIALISTA

A més, destaca la presència de l'exministre socialista Joan Majó; de l'exconseller Andreu Mas-Colell; el catedràtic d'economia Xavier Sala-i-Martín; l' exrectora de la Universitat Ramon Llull (URL) Esther Giménez-Salines, i el professor de Princeton University Carles Boix.

Altres membres d'aquest consell seran l'exambaixador d'Estats Units a Panamà (1978-82) i vicecónsul dels Estats Units a Barcelona (1964-66) Ambler Moss, i el exembajador de Mèxic a Estats Units (2007-2013) Arturo Sarukhan.

En el plànol esportiu també destaquen l'extenista Àlex Corretja; la corredora de muntanya Núria Piques; l'alpinista Araceli Segarra; el exjugador d'hoquei patinis Ivan Tibau i la seleccionadora de futbol femení Natàlia Rierol.

«EL MAJOR RECURS NATURAL»

El conseller d'Afers exteriors, Raül Romeva, també va participar en la trobada i va assegurar que «el major recurs natural de Catalunya és la seva gent» i que aquest consell consultiu ha de permetre a la Generalitat guanyar capacitat d'incidència internacional.

En la reunió del Diplocat d'aquest dijous també es va presentar la memòria corresponent al 2016 on es recullen les activitats de l'ens aquest any, d'entre les quals es destaquen la conferència que el president Puigdemont va pronunciar al prestigiós centre londinenc Chatham House.

El Diplocat també ha organitzat una dotzena de jornades acadèmiques per universitats de tot el món, i ha dut a terme «actuacions de diplomàcia parlamentària» en països com Estònia, Suïssa i Finlàndia, entre altres actuacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris