muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

TripAdvisor no admet el català en les valoracions

18844

El cantautor valencià Quim Sanç denuncia a través del seu compte de Facebook un nou cas de discriminació lingüística. Tal com narra Quim, fa unes setmanes ell i dues persones properes, varen participar en una 'scape room' a València.

La reserva de l’activitat la va realitzar una de les persones que l’acompanyaven i, després de tenir una experiència satisfactòria, l'empresa li demanà si podia fer una valoració a la plataforma TripAdvisor. Accedí i en pocs minuts els envià una valoració positiva sobre l’activitat:

«Anàrem la setmana passada els meus cosins i jo, era la primera vegada en una scape room excepte el meu cosí que fou el que ens ho recomanà, perquè havia participat a una a Barcelona. Va ser una hora que se'ns feu curta, i conseguirem resoldre el joc a falta de 6 segons! Va estar molt divertit! Altament recomanable si t'agrada resoldre enigmes i jugar en equip».

La resposta de TripAdvisor, possiblement el web de viatges més gran del món, no els ha deixat indiferents. El web de viatges els ha respost que no poden publicar la seva valoració perquè està escrita en català, i el català no és una de les 27 llengües que accepten:

«Los idiomas que actualmente aceptamos son los siguientes: Alemán, Árabe, Ceco, Coreano, Chino, Danés, Español, Eslovaco, Finlandés, Francés, Griego, Hebreo, Húngaro, Holandés, Indonesio, Inglés, Italiano, Japonés, Noruego, Polaco, Portugués, Ruso, Serbio, Sueco, Tailandés, Turco i Vietnamita».

Quim Sanç denuncia a la seva publicació: «Al final del correu ens conviden a editar el comentari i tornar-lo a enviar. Es tracta d’una discriminació explícita de la nostra llengua en una web internacional! I per a més inri, una web de viatges! Crec que és una falta de respecte que atempta de manera flagrant contra els nostres drets lingüístics i que margina, sense cap escrúpol, el català».

El cantautor ha volgut fer públic aquest fet perquè «no podem deixar passar aquestes coses, no poden ser anècdotes i cal prendre consciència i actuar contundentment».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Jo ja ho he denunciat un parell de vegades al meu facebook. Efectivament, discriminació explícita, i sense cap argument per justificar, ja que si algú vol llegir el comentari i no l'entén, pot posar-lo a un traductor online i fer-se'n una idea prou acurada del que he dit. Jo me vaig donar de baixa del tripadvisor, i no els consult si ho puc evitar. Defens els meus drets, i rebuig obertament qualsevol entitat o persona que em discrimini per parlar i fer servir la meva llengua.

Valoració:4menosmas
Per Xec, fa mes de 4 anys

Català prohibit a tripadvisor (no esteim rallant de si està o no en aquest idioma, com si ho estan, o hi van de camí, els millors portals).

Quina ment malalta ve aquí a aplaudir-ho i a criticar qui denuncia aquesta censura? Ah clar, els "no nacionalistes", els que després a ses eleccions ens contaran contes d'una Espanya que defensa tots els idiomes, o que "defensen ses modalitats".

Valoració:5menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Ben fet, coneixes tots es catalans ?. Si es que xerrar es gratis, eh ?.
De fet es una questio de prestigi. Sa wikipedia va ser en catala abans de ser en castella. En varios des mes fiables ranquings de prestigi de ses universitats de tot el mon, ses dues millors dins s'estat espanyol son de parla catalana.
Ses grans empreses multinacionals com Samsung, Apple, Google, i moltes altres, ho saben, per aixo es catala ja es entre ses llengues disponibles en es seus productes.
Un poc mes de temps per recuperar sa visibilitat que s'estat espanyol sempre ha impedit des catala i es altres com trip advisor l'inclouran. Questio de temps.

Valoració:5menosmas
Per ben fet, fa mes de 4 anys

No hay ningún catalán que no entienda, hable y escriba en castellano. Puede que en el futuro los haya, pero ahora, no.

Por lo tanto, ben fet.

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

"I per a més inri, una web de viatges!" Però si precisament es món des turisme és on s'estableixen més relacions d'antagonisme estil "superior versus inferior", això és, "guiris" aris versus mediterranis o allò de "baixar-se an es moro" (es moro és a baix i, per tant, considerat inferior). És una activitat que procura màxims guanys amb mínima inversió, és massa anar a lo fàcil i lo fàcil és menysprear es dèbil, acabar-lo de rematar. Eivissa, per exemple, és s'illa més turística i alhora sa més caciquil i provinciana, aquella on hi ha més autoodi

Valoració:5menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Com moltes altres empreses,quan s'en donguin compte de que mes gent comentara si inclouen es catala no tendran cap problema a fer-ho. Si fos Espanya no ho faria mai, pero es grans, com Google, Apple,etc, no han dubtat en incloure es catala. De fet, wikipedia va ser en catala (despres de crear-se en angles i alemany) abans de ser en espanyol. Es questio de temps.

Valoració:7menosmas
Per Pancateto, fa mes de 4 anys

Hay gente que hace del odio su negocio. Es triste que una persona desconocida trate de conseguir publicidad gratuita de forma tan miserable. Siento vergüenza ajena. Animo,!,. Ya tienes el apoyo de los fascistas nacionalistas y xenófobos de por aquí.
De la gente libre solo tienes nuestro desprecio.

Valoració:0menosmas
Per yuan, fa mes de 4 anys

Otro fracasado artista(? ) mediocre que quiere su minito de gloria panca...

Valoració:0menosmas
Per carai, fa mes de 4 anys

@Salvador: Obligación(imposición) de saber-lo però no d´utilitzar-lo.

Valoració:14menosmas
Per T, fa mes de 4 anys

fora dels paisos catalans,QUI NO ENS RESPECTA.
FORA.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris