cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Les Balears lideren la revolta contra les revàlides de la LOMQE

Les Balears, Catalunya, País Basc i altres comunitats autònomes de l'Estat han manifestat el seu rebuig al reial decret pel qual es regulen les avaluacions d'ESO i batxillerat de la LOMQE, conegudes com a 'revàlides' i han demanat al ministre espanyol d'Educació en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, la convocatòria urgent de la Conferència Sectorial d'Educació.

A més, Catalunya ja ha fet públic que recorrerà contra el decret i altres comunitats també ho estan estudiant. Pràcticament totes les comunitats, excepte les governades pel PP (Madrid, Castella i Lleó, Galícia i La Rioja) manifestaren el passat 13 de maig al ministre, durant la darrera mesa sectorial, la seva oposició envers aquest sistema d'avaluació, ja que la seva superació està lligada a l'obtenció del títol a les dues etapes i modifica el sistema d'accés a la Universitat.

El primer a sol·licitar la reunió urgent de la Conferència Sectorial d'Educació ha estat el conseller Martí March, aquest dilluns primer d'agost. March recordava al ministre la «preocupació» mostrada per la majoria dels responsables autonòmics d'educació. D'aquesta manera, advertia el conseller, «lluny de millorar la qualitat del sistema, el que faran aquestes avaluacions és incrementar el nombre d'alumnes sense titulació, ja que no s'ofereixen alternatives als alumnes que no les aproven».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 4 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

"feixista

nazionalista",

segons

el

"Tià"

fals.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris