algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

La campanya electoral a les Balears acull un nou escenari polític

La campanya electoral ha iniciat amb la tradicional enganxada de cartells.

Arxiu

La campanya electoral s'ha iniciat aquest dijous amb la tradicional penjada de cartells. Les formacions han presentat els candidats en un escenari diferent de l'anterior: PSIB i PP han variat els caps de llista; Units Podem MÉS s'ha configurat com a coalició i Sobirania per a les Illes es presenta com a «l'únic partit sobiranista».

Partit Popular

Amb un acte celebrat enfront de la Catedral de Palma, el PP balear ha donat el tret de sortida a una campanya que es perllongarà fins al proper 24 de juny, dos dies abans de la cita electoral del 26J. La candidata popular al Congrés per a les eleccions generals del proper 26 de juny, Teresa Palmer, ha manifestat que el PP farà una campanya «a favor de solucionar els problemes de la gent» enfront de la crispació, els enfrontaments i les línies vermelles que proposen altres partits.

PSIB-PSOE

El PSIB-PSOE arrenca la campanya electoral per «dir un Sí pel canvi». Pere Joan Pons ha destacat que «serà una campanya en positiu i amb il·lusió» perquè «tot està per fer i la millor targeta de presentació d'aquest equip són les polítiques que hem fet a Balears en aquest primer any». La secretària general del PSIB-PSOE també ha destacat que la candidatura encapçala per Pons «està formada de gent d'aquesta terra que coneix els problemes i les necessitats de les illes i quines són les solucions que necessitam del govern central».

Ciutadans

Ciutadans (C's) Balears ha arrencat la campanya electoral amb una tradicional aferrada de cartells. Durant l'acte d'inici de campanya, celebrat a la plaça de la Porta de Santa Catalina, el cap de llista de Ciutadans (C's) al Congrés dels Diputats, Fernando Navarro, ha destacat que «som els únics que de debò oferim la possibilitat de regeneració democràtica i igualtat i unitat de tots els espanyols».


Units Podem Més

La coalició Units Podem MÉS ha donat el sus a la campanya electoral A la plaça Paris, amb el grup Much Xaranga. El cap de llista de la coalició Juan Pedro Yllanes ha explicat que en «aquesta campanya parlarem de la precarietat laboral, de la lluita contra la corrupció i també traslladarem el desig de tenir un estat plurinacional». Yllanes també ha comentat que «volem que els ciutadans i les ciutadanes de les Balears ens puguin demanar totes les coses que volen que nosaltres traslladarem al Congrés dels Diputats».


Sobirania per a les Illes

Els dos caps de llista pel Congrés i del Senat de Sobirania per a les Illes, Mateu Matas "Xurí" i Josep de Luis han fet una presentació virtual dels cartells davant la premsa per a les dues llistes, «per tal de ser respectuosos amb el medi ambient». Segons la formació, aquesta campanya serà «intensa i plena d'actes a tots els pobles de les Illes; serà una campanya de contacte personal, per escoltar la gent i recollir les seves inquietuds per traslladar les seves reivindicacions cap a Madrid».

UPyD

Les opcions d'UPyD a les Balears són escases segons les darreres enquestes, però la formació encapçalada per Karin Ortuño parteix amb l'objectiu de «retornar UPyD al Congrés».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí, fa mes de 4 anys

No ens facem massa il·lusions. Els admiradors dels corruptes, i els que voldrien poder ser corruptes o tenir tracte de favor dels corruptes, són tants i tants a les nostres Illes que el PP, essent el partit amb més corruptes, se'n durà la major part dels vots, com ha ocorregut en passades eleccions. Això és molt negatiu per a la nostra societat, però és així.

Valoració:4menosmas
Per CORRECTORA, fa mes de 4 anys

Voleu dir que Ciudadanos farà una PEGADA de cartells?

Valoració:10menosmas
Per Vots, fa mes de 4 anys

Hi ha gent que diu que en Xurí fotrà un munt de vots al centre però no a Palma i a la vorera de la mar. Precisament és en el centre on la gent està manipulada pels partits caciquils i no crec que comprin vots els del SI a no ser que ho facin els del PI.

Valoració:-2menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 4 anys

PP: La ex-delegada del govern, ideal per parlar de confrontacions i formes de solucionar problemes.
La resta de partits amb obediència espanyola: dels collons d'uns poden penjar els altres.
MÉS: l'animal de companyia dins podemos: segur que la intenció és bona, i podemos és el menys dolent dels mals.
SI: en Xurí no farà mal recollint vots, tot el que es pugui fer estarà be i serà expressió síPP: La ex-delegada del govern, ideal per parlar de confrontacions i formes de solucionar problemes.
La resta de partits amb obediència espanyola: dels collons d'uns poden penjar els altres.
MÉS dins podemos: seguir que la intenció és bona, i podemos és el menys dolent dels mals.
SI: en Xurí no farà mal recollint vots, tot el que es pugui fer estarà be. Tanmateix, com a molt evidenciarà encara més la ingovernabilitat d'Espanya i serà expressió de les veus coherents amb la sobirania i que ho tenen clar. I si entrés un diputat, ja seria la ostia! Igual canviava alguna coseta i tot. Tanmateix, com a molt aquest vot "tudat" -que diuen alguns-evidenciarà encara més la ingovernabilitat d'Espanya (o sigui, la realitat! ). I si entrés un diputat, ja seria la ostia! Igual canviava alguna coseta i tot!

Valoració:-2menosmas
Per Desinformació, fa mes de 4 anys

Enric, es lo que té no informar-se bé. Sa candidata de UPYD es Karin Ortuño, i no fa falta fer massa feina per informar bé: a ses llistes que publica sa Junta Electoral en es BOE surten es noms dels candidats...
I segur que els de UPYD han informat en es periodics, per que tots es partits politics ho fan, sa cuestió es voler informar-se e informar bé.

Valoració:-2menosmas
Per Enric, fa mes de 4 anys


Si vols jugarte el vot vota Podemos i jugaran amb tu com han fet sempre amb noltros. Ja ho diu avui PA Pons a Última Hora. Per això es podia pactar amb el SOE del 82...

Valoració:6menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

Tan de bo li servesqui per treure un escó. Jo no tenc valor per jugar-me el vot com si fos un dècim de loteria i votaré Units Podem Més i als de SI al Senat.

Valoració:-2menosmas
Per La veritat, fa mes de 4 anys

En Xurí fotrà un sac de vots en el centre de Mallorca. No a Palma ni a vorera de mar, però si en la part forana. Fiblarà el mal que farà, en Xurí. Ja era hora!

Valoració:9menosmas
Per Lòfic, fa mes de 4 anys

És que la dreta-neoliberal-atea-pijo-xarega, no té tants de seguidors com a per permetre-se tenir dos partits. Si puja C´s, baixa UPyD i si puja UPyD, baixa C´s.

Valoració:1menosmas
Per Enric, fa mes de 4 anys

Mira si ho té bé UPyD que la candidata que presenten no és ni na Prieto i aquí surt així. Per plorar lo d'UPyD...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris