nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El LAPAO torna a ser català

Les Corts d’Aragó varen aprovar dijous el reconeixement del castellà, l’aragonès i el català com a llengües pròpies de la comunitat autònoma. El LAPAO (Llengua Aragonesa Pròpia de l’Àrea d’Occident), inventat per l’anterior govern del PP, deixarà d’existir com a denominació lingüística de la Franja aragonesa.

Com a conseqüència, el marc jurídic referent als usos habituals de les llengües d’Aragó tornarà a l’any 2009, on només es parlava de tres idiomes (castellà, aragonès i català).

Cal recordar que l’aprovació del LAPAO, concretada pel PP fa dos anys en la Llei 3/2013, va suposar el rebuig de 63 diputats del Congrés dels Diputats. Com a conseqüència, es va enviar la Llei al Tribunal Constitucional durant l’agost del 2013. En el recurs s’argumentava que la norma vulnerava l’Estatut d’Autonomia d’Aragó i diverses convencions internacionals com la Carta Europea de Llengües Minoritàries.

Les dades oficials indiquen que entre els 1,2 milions d’aragonesos hi ha 60.000 catalanoparlants (especialment a la Franja). Amb aquesta darrera aprovació del Govern d’Aragó, presidit per Javier Lambán (PSOE), la denominació de la llengua parlada a la Franja tornarà a ser el que sempre ha estat, català.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí, fa mes de 5 anys

Com que el nombre d'estúpids és infinit, si torna a governar el PP tornaran a canviar-li el nom: Lapao, Polao, Pulavo o vés a saber què. Qualsevol barbaritat, sols que no es digui català.

Valoració:2menosmas
Per Lapao ve de Lapado, fa mes de 5 anys

No. És que el PP va ordenar per decret, que els franjolins amollassin perdigons mentre parlaven en Català, per diferenciar-lo del del Principat. Però no els feren cas i continuaren parlant com sempre.

Valoració:8menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 5 anys

Estos deben ser de Laponia no????

Valoració:0menosmas
Per Pere. T. P., fa mes de 5 anys

Quanta raó tens Llorençet, sols bastaria carregar-se l'única llengua que ens ha tocat els collons i ens han imposat durant tan d'anys com és el castellà i ja podríem viure tranquils d'una vegada.

Valoració:14menosmas
Per Pere. T. P., fa mes de 5 anys

Quanta raó tens Llorençet, bastaria q

Valoració:0menosmas
Per llorens, fa mes de 5 anys

Otra lengua que se carga el naZicatalanismo...

Valoració:-5menosmas
Per tuadell, fa mes de 5 anys

Adeu a La P.O.L.L.A. del Partit Popular.

Valoració:22menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Enhorabona i gràcies a les Corts d´Aragó per la correcció. Tan de bo que La Franja, tornas pertànyer un altre pic a Catalunya, si és aqueix els desig dels franjolíns.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris