algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Ximo Puig vol que es vegi IB3 i TV3 al País Valencià

El govern de Ximo Puig s’ha marcat entre les prioritats d’aquest 2016 de demanar a l’executiu espanyol la gestió d’un segon múltiplex de TDT

«Tant de bo que durant el 2016 es posi en marxa un nou múltiplex que permeti que ens permeti als valencians rebre els canals catalans i balear» declarava aquest dimarts el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, que també declarava que «intentarem arribar al millor pacte possible per garantir que la futura Televisió Valenciana arribi a Catalunya i a les Illes Balears i que els seus canals arribin al País Valencià».

El govern de Ximo Puig s’ha marcat entre les prioritats d’aquest 2016 de demanar a l’executiu espanyol la gestió d’un segon múltiplex de TDT perquè les televisions públiques de les Illes Balears i de Catalunya i també l'aragonesa, es puguin sintonitzar al País Valencià, en el marc d’un acord de reciprocitat amb RTVV. El consell vol reservar l’únic múltiplex de què disposa actualment per a les emissions de la futura RTVV i diverses televisions privades, mentre que el segon es destinaria als acords de reciprocitat amb Balears, Catalunya i Aragó.

Durant els sis mesos vinents el consell té previst de tramitar la sol·licitud al govern espanyol. A banda l’activació del segon múltiplex, les emissions de TV3 i d’IB3 també quedarien subjectes a la reobertura de RTVV, perquè abans no seria possible de signar acords de reciprocitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per josé vte, fa mes de 3 anys

el valencia es una llengua diferent del catala y ve del llati al igual que el mallorqui reconegut en lestatut la politica mai mos llevara la bonica llengua valenciana

Valoració:-1menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 5 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:1menosmas
Per En Figuera, fa mes de 5 anys

@Salvador (de la sacrosanta pàtria ejpaÑola)

Jo no sé com ho faràs tu ...però jo quan card a es llit ho faig en bolles.

S'idioma és un des trets que caracteritzant una nació. Fa uns 30 anys que vàrem començar a veure TV3. Quants d'Illencs veient disparar en John Wayne en Català se'n varen entèmer que allò que parlàvem a banda i banda de la mar era es mateix idioma? Quants se'n varen entèmer quan començàrem a veure C9? Després de segles de separació cultural i política imposades des de madriZ, aquest (re)naixement d'un sentiment de pertinença i despertar nacional des Països Catalans és el que espaÑa i es espaÑolistes no poden soportar. Per això varen tancar TV3 a es País Valencià, per això casi ho han fet aquí, per això varen tallar ses emissions d'IB3 a es P.V. i a es Principat, per això varen castellanitzar IB3 i es C9. En definitiva, per fer-nos oblidar ses nostres arrels i seguir imposant-nos sa seva bandera

Valoració:11menosmas
Per Macia, fa mes de 5 anys

Jo aniria mes enlla, aprofitnt l'entesa actual dels governs de Catalunya, pais valencia i Balears es podria crear un canal comu a tots tres territoris. Es tractaria d,un canal a on hi estiguessin presents totes les variants del catala, amb programes culturals i informatius dels tres territoris.
Si el fet de viatjar pot obrir sa ment a coneixer altres cultures, el fet de compartir una finestra televisiva ens ajudaria a coneixer-nos als trs pobles molt millor.

Valoració:17menosmas
Per slort, fa mes de 5 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:11menosmas
Per Divideix i venceràs, fa mes de 5 anys

Els espanyolistes son els que han escampat totes les mentides de que els catalans no poden veure els mallorquins i que els valencians son castellans i no de cultura catalana i unes quantes coses lletges més. Tenen por perquè una confederació de Països rics i amb mar, els faria molt de mal als messetaris. Ja només caldria fer ofertes als murcians perquè s´afegissin i que aquests aceptassin, per acabar d´arruïnar-los el negoci de xuclar.

Valoració:15menosmas
Per Clar i Català, fa mes de 5 anys

A Madrid estan obsessionats en separar els valencians dels catalans i els mallorquins per això no permeten el corredor ferroviari o que es puguin veure les televisions en llengua catalana. A Madrid Castilla també imposen la dictadura de les ràdio televisions castellanes pancastellanisme colonialisme radiofònic, expoliació econòmica, censura i misèria això mos ofereix el Reino corrupte dels castellans.

Valoració:15menosmas
Per Salvador, fa mes de 5 anys

Están obsesionados con el dichoso catalán, y , sin embargo, nunca dejará de ser una simple lengua pijama.

Valoració:-2menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

I a les Balears també molts volem veure la televisió valenciana, a més de les catalanes. Ens agermanara i a més els valencians també fan programes bastant bons. Només esper que no se donin els seus programes còmics i Polònia el mateix dia,

Valoració:15menosmas
Per Ropit, fa mes de 5 anys

Això ens agermanaría i als espanyols els fa por.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris