muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Qui és Carles Puigdemont?

Carles Puigdemont i Casamajó va néixer el 29 de desembre de 1962 a Amer (la Selva) en el si d'una família de tradició pastissera, i viu a Girona. Està casat i té dues filles. Cursà els estudis de Filologia catalana al Col·legi Universitari de Girona, una carrera que compaginà amb algunes col·laboracions amb mitjans de comunicació locals. S'inicià com a corresponsal d'Amer del diari Los Sitios i arribà a ser redactor en cap d'El Punt, diari on començà a treballar el 1982 com a corrector lingüístic. Durant el 1993 recorregué els països de la Unió Europea per elaborar diversos reportatges que es publicaran aquell any a la revista Presència.

Entre 1999 i 2002 va ser el primer director de l'Agència Catalana de Notícies, i també va ser director general de la publicació Catalonia Today, un diari català en anglès que va contribuir a impulsar. És autor del llibre Cata… què? Catalunya vista per la premsa internacional (La Campana, 1994), una temàtica sobre la qual continuà escrivint en una columna a Presència. A més, ha publicat diversos assajos sobre comunicació i noves tecnologies i ha col·laborat en mitjans de comunicació; és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Activista de la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes, Puigdemont pertanyé a la Joventut Nacionalista de Catalunya, que va contribuir a fundar a les comarques gironines amb Pere Casals. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya, fou director de la Casa de Cultura de Girona (2002-2004) i diputat per CiU a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2006, 2010 i 2012.

El 2007 va encapçalar la llista de CiU a l'Ajuntament de Girona, però no va guanyar les eleccions i va romandre en l'oposició; en les eleccions de 2011, però, va trencar l'hegemonia del PSC a Girona –els socialistes havien governat durant tots els 32 anys de democràcia fins llavors– i va esdevenir alcalde de la ciutat. El juliol de 2015 va substituir Josep Maria Vila d'Abadal com a president de l'Associació de Municipis per la Independència i fou elegit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015 dins la llista de Junts pel Sí.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

Puigde... què?

Valoració:-3menosmas
Per arg, fa mes de 5 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:-3menosmas
Per Marga, fa mes de 5 anys

Som i Serem Mallorquins i Balears ... !!!!

Catalans a Catalunya !!!! Això no es ca vostra..!!! No mos sentim ni mos sentirem mai.. ni una mica des rollo politicament intencionat des pastissos catalans...!!!!

Fora de Sa Noatra Terra tot pancatalanisme BARCO...!!!!

Valoració:-9menosmas
Per Ànims germans catalans, fa mes de 5 anys

-Sí (Junts pel Sí + CUP) = 1.957.348 vots

- No (C's + PSOE + PP) = 1.605.563 vots

- Sí Referèndum (Catalunya Sí que es Pot + Unió van dir que no es comptessin els seus vots com un no) = 470.000vots

Valoració:-2menosmas
Per ISMB, fa mes de 5 anys

Al tipo que se dice Marc Bonveí: Oye, ¿tú sabes contar? Lo que más votos tuvo fue el no a la independencia. Así os va majete, que no sabéis contar. Y así nos va al resto de españoles que estamos hasta el gorro de este tema. Sí al referéndum, pero en toda España, a ver que sale, que igual os lleváis un susto y sale que sí por que estamos hasta el mismísimo gorro de vosotros.

Valoració:-3menosmas
Per Marc Bonveí, fa mes de 5 anys

Les eleccions del 27s a Catalunya eren un referèndum entre independència sí o no i el sí ha tret més vots ara s'ha de complir el mandat i les persones han votat més un projecte per La República Catalana que no una persona el que ens juguem trascendeix una persona i afectarà moltes generacions estem construïnt algo nou!

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

No obstant, és membre del col·legi de periodistes. Curiós, Cati...

Es voten partits segons la llei electoral, no persones. Encara n'hi ha que no ho han entès això i creuen que voten persones.

Valoració:0menosmas
Per Margalida, fa mes de 5 anys

Fidelitat i molta i bona feina per al país, Cati.

Valoració:3menosmas
Per Cati Ferrer, fa mes de 5 anys

El senyor Puigdemont no va acabar cap carrera, ni periodisme ni filologia. Tot i així li varen donar la direcció de l Agència Catalana de Notícies. Mentre que qualsevol jove s ha de fer un amplíssim currículum per tenir una feina en la majoria mal remunerada, els que viuen del circ polític pujen l escala social sense més mèrit que la fidelitat. Dinamarca Sud.

Valoració:-10menosmas
Per llorens, fa mes de 5 anys

Algún catalán ha votado a este Sr. para que sea presidente de la comunidad catalana?
Me parece increible que dos partidos decidan lo que las urnas nadie ha votado.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris