nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

Jordi Sánchez: «Als Països Catalans estem vivint moments de canvi il·lusionadors i ara és l'hora de fer el pas definitiu»

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, ha fet una carta per convidar els ciutadans de tots els Països Catalans a participar en la manifestació del proper 11 de Setembre a l'Avinguda Meridiana de Barcelona, que han anomenat la Via Lliure cap a la República Catalana.

El text íntegre de la carta de Jordi Sánchez és el següent:

«Com sabeu, des de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa anys que treballem intensament des de la societat civil organitzada perquè el nostre país pugui ser amo del seu destí i pugui atendre com cal la seva realitat social, econòmica, cultural i política i disposar dels seus propis recursos per fer-ho possible. És una lluita que hem centrat al Principat de Catalunya, però que no ha deixat mai de pensar en els nostres germans dels altres territoris de llengua i cultura catalanes, amb qui ens sabem units per uns mateixos vincles nacionals, necessitats i esperances.

Estem vivint un moment de gran transcendència en què tothom és cridat a dir-hi la seva per construir un país nou i millor, guiats pels valors de la justícia social, la democràcia i la llibertat.

És per això que des de l'ANC convidem tothom a participar a la manifestació del proper 11 de Setembre a l'Avinguda Meridiana de Barcelona, que visualitzarà els deu eixos del que hem anomenat la Via Lliure cap a la República Catalana (regeneració democràtica, educació i cultura, obertura al món, benestar i justícia social, innovació, diversitat, sostenibilitat, equilibri territorial, solidaritat i igualtat). Serà, com aquests darrers anys, una Diada nacional festiva i multitudinària, plena de força i d'il·lusió, a la qual ens agradaria que també hi fóssiu presents des de la vostra entitat i des de la vostra especificitat territorial.

Als Països Catalans estem vivint moments de canvi il·lusionadors i ara és l'hora de fer el pas definitiu. És amb aquest esperit que us animem a sumar-vos amb la vostra gent a tots els qui omplirem la Meridiana. Compartirem plegats l'anhel de construir un nou estat d'Europa».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Dignitat, fa mes de 5 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Noltros som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:0menosmas
Per ALM, fa mes de 5 anys

I aquest qui es signa "Dignitat" pesisteix repetint una i altra vegada que balears, valencians i aragonesos estan contra el pancatalanisme i SON MALLORQUINS! Quan li entrarà dins el carabaçot que només el mallorquins som mallorquins?

Valoració:1menosmas
Per Dignitat, fa mes de 5 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Noltros som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-5menosmas
Per ALM, fa mes de 5 anys

Sense voler he pitjat el botó de "envia" sense haver acabat la frase. Volia dir "per molta "dignitat" de la que qui escriu presumesqui".

Valoració:3menosmas
Per ALM, fa mes de 5 anys

I ja hi tornam a ser! Els mallorquins, valencians i aragonesos, per molt agermanats que estiguem (cosa que caldria demostrar) NO SOM MALLORQUINS! Som mallorquiins només els mallorquins! Els valencians i els aragonesos poden esser germans nostres o cosins o el que vulgueu, però NO mallorquins. Quins dois, Déu meu, per molta "dignitat" 1!

Valoració:5menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Encara és més fort dels que jo me pensava. Gràcies Cucala, per la teva informació.

Valoració:11menosmas
Per Dignitat, fa mes de 5 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Noltros som mallorquins! Mai catalufos!

Ni una passa enrere en la lluita contra es feixisme

Valoració:-14menosmas
Per Cucala, fa mes de 5 anys

Per a I Doncs:
Espanya no volia DONAR les Balears a Alemania en temps de'n Cañellas, les hi volia vendre.
Ja hi havia un precedent.

"Tratado de Venta de Ultramar"
"Finalmente, este Tratado rubricado por Francisco Silvela el 12 de febrero de 1899 supuso la venta de las islas de los Archipiélagos de las Islas Carolinas y Marianas (incluyendo Palaos, pero excluyendo Guam) por 25 millones de pesetas de la época a Alemania (17 millones de marcos alemanes).
El Príncipe Chlodwig zu Hohenlohe-Schillingsfürst firmó el tratado por parte de Alemania.
El tratado fue ratificado posteriormente por la Reina regente María Cristina. De hecho, debido a que Alfonso XIII era aún menor de edad, fue la persona que autorizó definitivamente la venta de estos Archipiélagos a Alemania.

La Gaceta de Madrid publicó el 29 de junio de 1899 e hizo válido el texto del tratado, ya ratificado anteriormente por Francisco Silvela, presidente del Gobierno en aquella época. El texto tenía cuatro artículos, siendo el más importante el último, en el que se estipulaba el precio que Alemania pagaba por lograr las posesiones de los archipiélagos. Otros artículos obligaban a Alemania a dar un trato equitativo a los colonos españoles. que se quedaron allí"
De la Wiki.
Els doblers desaparegueren misteriosament en arribar a Espanya. S'esfumaren!

Amb nosaltres faran el mateix quan la mamella estigui eixuta, però tal vegada serà la nostra sort.

Valoració:12menosmas
Per Cap endavant sense dubtes, fa mes de 5 anys

LA SORT DEL PRINCIPAT SERÀ LA NOSTRA SORT.

No cal perdre aquesta oportunitat tothom a una.

Ja està bé d'acotar el cap.


INDEPENDÈNCIA I LLIBERTAT.

Valoració:17menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Si després de la independència de Catalunya les Balears se queden a Espanya, mos sucaràn sense pietat per rescabalar el doblers perduts . No podrem sobreviure, ni com a poble ni com a individus i no cal esperar res més, amb el poc afecte que sempre han demostrat els espanyols cap a noltros. S´en recorden d´una cadena de televisió espanyola, que fèia una enquesta amb la noticia falsa de que Espanya volia donar les Balears a Alemanya per saldar el deute, i que a tothom va parèixer una bona idea? Ni els que governen ni tampoc la ciutadania ens estima, llavors pensem amb noltros i deixem-los fer..

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris