cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

La Fiscalia proposa expulsar de la carrera judicial el jutge que redactà la constitució catalana

8655

El jutge Vidal, abans d'assistir a una cita davant l'organ disciplinari del Poder Judicial.

J.J.Guillen - EFE

La Fiscalia proposa expulsar de la carrera judicial el jutge de l'Audiència Provincial de Barcelona Santiago Vidal, qui va participar en la redacció d'una eventual constitució catalana.

El promotor de l'acció disciplinària davant el Consell del Poder Judicial (CGPJ), el magistrat Antonio Fonseca, haurà ara, a partir de l'informe del fiscal demanant l'expulsió de la carrera de Vidal, fer una proposta a la Comissió Disciplinària de l'òrgan de govern dels jutges, perquè aquesta decideixi quina sanció li pertoca, si escau.

En el seu plec de càrrecs enviat a Vidal perquè argumentàs en la seva defensa Fonseca va proposar tres sancions: la seva suspensió d'ocupació i sou durant tres anys, un trasllat forçós fora de Catalunya o l'expulsió de la carrera judicial.

El jutge Vidal va respondre a aquests càrrecs apel·lant al seu dret a la llibertat d'expressió, i va demanar al CGPJ que no el sancionàs perquè va participar en l'esborrany de constitució catalana en "les seves hores lliures", entenent que "a dia d'avui a Espanya encara no està prohibit pensar, parlar ni escriure".

Si ara, després de l'informe del fiscal, Fonseca opta per sol·licitar l'expulsió de la carrera de Vidal, seria el ple del CGPJ, i no la Comissió Disciplinària, l'òrgan competent per prendre la decisió.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Ès un borrador de constitució que té molts de defectes i se pot classificar com a naif.
Hi ha molts de models de constitució, però crec que la constitució de Catalunya se ha de inspirar amb la de Suissa.
Els fiscal Fonseca ha de esser expulsat per atentar contra el dret de llibertat de expressió.
Ès un borrador que cau an el detallisme i no ès generalista, una constitució se han de poder aplicar esmenes segons el transcórrer del temps com la dels EUA, o sigui que ès una constitució tancada com la dels castellans.

Valoració:1menosmas
Per o una cosa o s'altre, fa mes de 5 anys

No se puede servir a dos señores, y este lo hace. Si fuese coherente con sus ideas -nada que objetar-, haría tiempo que se habría largado y dejar el sobre mensual. Pero no lo ha hecho, de ahí su infame proceder.

Trepas y chaqueteros me resbalan. Yo soy seguidor de un equipo de fútbol de Palma y jamás he cambiado ni cambiaré nunca. Y por mucho que me pagasen jamás podría ser un buen empleado del rival. Mejor dicho: rechazaría cualquier oferta.

Respeto profundamente a las personas que no comulgan con mis ideas, pero se mantienen firmes a las suyas.

Además entre las burradas, este elemento, larga lo siguiente: " En un período de tres años los funcionarios del Estado deberán escoger si se integran en la Administración catalana, o deberán irse". ¿Y si una de estas personas ha nacido en Cataluña de padres y abuelos catalanes, se tiene que ir por la Constitución de este elemento?.

"El español será lengua cooficial". A santo de qué, pregunto. Lo lógico sería que no fuese nada. "Los ciudadanos que lo deseen podrán pedir la doble nacionalidad". A santo de qué, vuelvo a preguntar. O sea que el Gobierno español la debería conceder, por el mero hecho de que lo diga este elemento.

Lo que ya hemos dicho en repetidas ocasiones. Se quieren ir pero al mismo tiempo quedarse. Pues, no. O una cosa o la otra. Si quieres irte, hazlo con todas las consecuencias.


.

Valoració:0menosmas
Per FISCALIA BRUTA, fa mes de 5 anys

Tots amb el jutge Vidal, abaix L'Estat, abaix la fiscalia!
Una fiscal que s'estrena per la porta gran, quina vergonya!

Això és demencial quin Estat més patètic.

INDEPENDÈNCIA PAÏSOS CATALANS.
SEREM LLIURES.

Valoració:10menosmas
Per JuanD, fa mes de 5 anys

Vidal, un gran patriota que ens cal defensar !

Valoració:16menosmas
Per Albert, fa mes de 5 anys

El PP, ERC Y CIU es la misma basura corrupta, nacionalista y fascista. Pero PODEMOS cambiar las cosas. Mañana en Madrid empieza el cambio. Claro que si, calaro que PODEMOS.

Valoració:0menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 5 anys

Els del PP (pipí en Anglès) són falangistes o sigui els mateixos feixistes de Hitler, són més primitius que els mateixos primats i això s'evidencia quan volen imposar només les seves ideologies aplicant censura.
Censura tant el des-govern balear quan no permet veure TV3 (però si totes les emissores forasteres) i també censura el CGPJ de Barcelona quan no permet la llibertat d'expressió al Jutge Vidal.
Ni valorem ni contestem els comentaris escrits en foraster, no tenen ni respecte ni educació. independència ja

Valoració:10menosmas
Per Albert, fa mes de 5 anys

Compatriotas que ningún fascista decida por vosotros y menos si los subvenciona el poder corrupto. Podéis expresaros en vuestra lengua. Podéis....y PODEMOS.

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 5 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui actuar com si el català fos inútil i innecessari en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (30-1-2015), continuen menyspreant el català, entre els quals hi ha aquells qui l'anomenen -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una expressió similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:10menosmas
Per Molt Honorable Pancateto, fa mes de 5 anys

Excelente noticia.Quienes atentan contra la libertad y la democracia no pueden ejercer ninguna función publica. Me imagino a este personaje juzgando al clan Pujol. Seguro que le otorgaba una indemnización por daños morales. En fin, a la calle y a hacer política en la organización xenófoba y fascista autodenominada ANC.

Valoració:0menosmas
Per Josep Antoni, fa mes de 5 anys

Jo he firmat a favor d'ell.
Independència ja!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris