algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Concentració a Palma per la consulta sobiranista al Principat

El passat 11 de setembre el pobla català va expressar la seva voluntat: votar sobre la independència el proper 9 de novembre. La voluntat d'un poble és imparable, el 9N votarem. Edició: Xavi Gómez. Subtitulació: Dani Sierra.

Ara es l'hora (Youtube)

Els joves del PSM, així com altres col·lectius de l'esquerra nacional, han convocat aquest dimarts horabaixa, a partir de les 19 hores, una concentració a la Plaça de Cort de Palma per a manifestar el rebuig al dictamen del Tribunal Constitucional (TC) que suspèn la Llei de Consultes i el Decret de Convocatòria de la consulta del 9 de novembre al Principat.

Les concentracions s'estan estenen a altres indrets dels Països Catalans, com és el cas de la capital valenciana, i també a Perpinyà. A la plaça Major de Castelló de la Plana a les 20 hores.

D'aquesta forma es vol expressar el suport des de les Illes i més enllà al procés sobiranista engegat a Catalunya amb la signatura del president Artur Mas al decret de convocatòria de la consulta, i d'altra banda, lamentar la resposta que a Madrid ha donat el Tribunal Constitucional, en forma de paralització del procediment.

En aquest context, i per a animar a la celebració d'aquestes manifestacions de rebuig a la reacció del TC, la campanya Ara és l'hora, impulsada per l'ANC i Òmnium, ha publicat un vídeo titulat 'Volem, podem, votarem', amb imatges de la gran 'V' quadribarrada que ocupà el centre de Barcelona per la Diada de l'11 de Setembre.

Acció a Madrid
Per la seva banda, una desena de membres de les joventuts d'ERC (JERC) ha intentat desplegar a les portes del Congrés una pancarta amb el lema «Votarem» en diferents idiomes i unes altres amb la silueta d'una mà introduint una papereta a una urna, però la Policia els ha desallotjat.

El portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez, en declaracions als periodistes, ha criticat l'actitud de la policia, i que la seva resposta davant els qui reclamen poder votar el 9-N siguin «empentes, puntades de peu i el robatori de les pancartes».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

Creo que aquí hay mucho panca de boquilla que para cobrar subvenciones o medrar en la OCB o en la Assamblea son los primeros en ponerse a la cola, pero que a la hora de movilizarse prefieren quedarse en casa o cogiendo sitio en el bar para ver al barsa.
¿50?¿100?¿En serio?¿de qué vais?
Sois tan marginales y patéticos que esto está empezando a dejar de ser divertido.
Anda que me tenéis contento...

Valoració:0menosmas
Per Francesc, fa mes de 6 anys

Hi ha una gentada, ha sortit el poble al carrer, el poble ha despertat, ha agafat el timó.

és espectacular! amb pluja hi tot la gent no s'arronsa.

ànims catalans aquest és el camí.

Valoració:0menosmas
Per migdimoni, fa mes de 6 anys

crec que tota aquesta tropa que avui està de guàrdia es refereix a aquesta gentada

http://dbalears.cat/actualitat/balears/vintena-pares-concentren-favor-del-til.html

Valoració:0menosmas
Per arg, fa mes de 6 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:2menosmas
Per mallorquinet, fa mes de 6 anys

Els castellanets no se, però els mallorquinets reim molt amb voltros, catalanets frustrats.

Valoració:-9menosmas
Per ARROM, fa mes de 6 anys

castellanets , estau nerviosos?

Valoració:7menosmas
Per Mallroquí, fa mes de 6 anys

A mem si espavilau aquesta vegada, "polakos de Mallorca".

Sa darrera "concentració" vostra va ser mítica!!

Valoració:-14menosmas
Per Tots amb Catalunya, fa mes de 6 anys

Avui serem molts solidaritzats amb ja no Catalunya, sinó amb la Democràcia.
El Pp no impedirà el dret de vot, fatxes.

Valoració:12menosmas
Per Biodramina, fa mes de 6 anys

Ya están cortando las calles Colon y Jaime II.
Se han visto furgonetas de la CNN y Caracol Radio en Conquistador y aledaños.
El "tontolacolleja" está afinando la flauta sentado en el banco de los vagos.

Valoració:1menosmas
Per Dr. Gonzo, fa mes de 6 anys

@ Salvador

Creo que se refieren al Principado de Liechtenstein.
Ahí conocen bien señor Mas.... ;)

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris