muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Madrid diu que la consulta no se celebrarà “perquè és inconstitucional"

Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern, ha lamentat “profundament” la signatura del decret que possibilita la consulta sobiranista del 9N i ha assegurat que “no se celebrarà perquè és inconstitucional”.

Sáenz de Santamaría ha pronunciat aquestes paraules durant la seva compareixença al Palau de la Moncloa després que Mas firmàs el decret. La vicepresidenta ha considerat que la signatura “és un error que fractura la societat catalana, divideix els catalans, els allunya d'Europa i del sentir dels temps”.

Ha recordat que el 12 de desembre de 2013 el president de la Generalitat va anunciar la convocatòria del referèndum d'autodeterminació, la data i les preguntes i que ja llavors el cap del Govern, Mariano Rajoy, va dir que no s'anava a celebrar.

Sáenz de Santamnaría ha dit que des de llavors Rajoy, el Govern i el Congrés li han recordat a Mas que “no hi ha res per sobre de la voluntat sobirana del poble espanyol, que és el titular únic de la sobirania, i que a tots els espanyols els correspon decidir què és Espanya i com s'organitza”.

“Cap Govern no està per sobre de la voluntat sobirana del poble espanyol, cap Govern no pot cedir o transigir sobre el que només poden decidir el conjunt dels espanyols. És la llei la que protegeix aquesta voluntat sobirana del conjunt del poble espanyol. Sense llei no hi ha democràcia”, ha subratllat la vicepresidenta.

I ha afegit: “Cap Govern ni ningú no està per sobre de la llei, perquè ningú està per sobre de la voluntat sobirana dels espanyols”. Sáenz de Santamaría ha assenyalat que és al Govern a què li correspon “vetllar perquè aquesta llei es compleixi, que és tant com vetllar per la pervivència de la democràcia”.

Per això, ha explicat, que els recursos d'inconstitucionalitat que plantejarà el Govern van en la línia de “protegir els drets dels ciutadans i la vigència de la democràcia”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris