algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Forcadell: «La consulta s'ha de fer ja; només negociarem la secessió»

La presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Carme Forcadell, ha reafirmat que la data i la pregunta per la consulta estan pactades fa un any i que la societat no entendria cap retard: “S’ha de resoldre ja. Espanya ha tingut molt temps per pactar. Ens mobilitzem des del 2010. Això és un problema polític, no es tracta de legalitat. Tenim una data i és el 9-N. Nosaltres només negociarem la secessió. Si no, que ens diguin quina alternativa millor hi ha. Nosaltres no la veiem”.

En aquests termes s'ha expressat la líder d'una de les organitzacions responsables de la gran concentració aquest 11 de setembre a Barcelona a una entrevista al programa Els Matins, de TV3.

En la mateixa línia ha parlat la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, qui ha assegurat que “estarem al costat de la majoria de forces polítiques que van pactar data i pregunta”.

En tot cas, Casals espera que els polítics catalans acompleixin el mandat democràtic de dur el seu poble cap a la consulta. “És després que començarà la negociació”, ha puntualitzat. En canvi, segons Forcadell, és poc probable que l'Estat negociï per assolir una sortida pactada, i en aquest sentit ha cridat al realisme.

Desobeir per a avançar
Pel que fa a la crida a la desobediència feta per Oriol Junqueras, la presidenta de l’ANC ha defensat aquesta opció, que ha servit “moltes vegades per a fer avançar el món”. “Si no, les dones no votaríem. Ni s’hauria acabat la segregació entre negres i blancs”, ha exemplificat Forcadell. En canvi, per a Casals l'important és que confien en poder obeir la legalitat catalana.

Ambdues representants de la societat civil responsable de l'organització de la gran 'V' que omplí el centre de Barcelona han coincidit en assenyalar l'èxit sense precedents de la Diada, això tot i els “atacs” al servidor i als mòbils del secretariat de l’ANC i dels dirigents territorials d’Òmnium, que han qualificat com a “formes contemporànies de combat contra les idees”.

Amb tot, pensen que ara el problema el té el govern espanyol. “Rajoy pot no escoltar, però no pot dir que no hi sent. No pot incomplir el joc democràtic”, ha emfatitzat Casals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 6 anys

En 1936 fusilaron los dos bandos. Y mucho LOS DOS. También los del Sr.Companys y los del bando antifranquista entre sí. La Guerra Civil fue un acontecimiento desdichado, pero parece ser que eso es lo que desean los catalanufos. Me entristece ver cómo los acontecimientos pueden repetirse. Por desgracia, en mi familia hay muertos significados en los dos bandos,

Valoració:0menosmas
Per Som mallorquins, som catalans, som europeus, fa mes de 6 anys

Ni país valencià, ni país balear, ni país mallorquí, ni país formenterí, ni hòsties en vinagre:
SOCIETAT DELS MALLORQUINS DE NACIONALITAT CATALANA!
Embrió per resistir a Mallorca els primers anys de la República de Catalunya.
Gruix civil creixent davant l'espoli fiscal a què les restes d'espanyistan sotmetran Mallorca i València.
Majoria social a mitjà termini per integrar democràticament Mallorca dins la Holanda del Mediterrani que serà l'emergent i esplendorosa REPÚBLICA DE CATALUNYA.
VISCA MALLORCA LLIURE!
VISCA CATALUNYA LLIURE!
VISCA CATALUNYA SENCERA!

Valoració:2menosmas
Per Via fora!, fa mes de 6 anys

Al Tsar el decapitaren. Ara toca al seu correu?

Valoració:3menosmas
Per Rabieta que te menja!, fa mes de 6 anys

Salvador!
A qui vols salvar?
Pot ser que sigui la teva leprosa pell?

Valoració:3menosmas
Per Ora et labora, fa mes de 6 anys

El que en Salvatore sap, és que si Catalunya hissa veles haurá de fer feina, i molta, si vol menjar calent cada día. Tot aixó del patriotisme i tota la mandanga només son excuses de paràsit.

Valoració:4menosmas
Per Estat Ispànic, fa mes de 6 anys

Què desitges, Salvador (de ePPañya)? Que empresonin la (com)patriota Carme?
Que l'afusellin el falangistes com el 1936?
Que li tallin el coll com els moros de l'Estat Islàmic=

Valoració:4menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 6 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (12-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:6menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

Ya vereis la diarrea continua que tendrá la Forcadell cuando la arresten por sediciosa y vea que la cosa va en serio. Y que dé gracias a la benevolencia del capullo que gobierna en España. En otro tiempo la pena hubiera sido mucho más severa. Pero mucho,mucho,mucho...

Valoració:0menosmas
Per LA DIARREA DEL ZAR, fa mes de 6 anys

Catalunya necessita un líder de masses màrtir del colonialisme espanyol.
L'empenta final que donaran els feixistarros espanyols a la independència de Catalunya serà la imatge del President Mas emmanillat i carregat a una furgoneta de la guardia civil forastera per voler fer un referèndum democràtic.
Que la imatge faci mil, milions de voltes al món i, aquest dia, els catalans (també els catalans de Mallorca) HAUREM TRIOMFAT.
Només ens manca el nostre GANDHI, el nostre NELSON MANDELA. I ePPañya segur que ens el regalarà.
QUIN PUTO MIEDO QUE HASES A NUESTRO PRESIDENTE, DIARREA DEL ZAR! LO CONVERTIRÀS AL ePPañyolismo CON ESTAS AMENASAS!

Valoració:12menosmas
Per Mallorquins no renegats, fa mes de 6 anys

Ni país valencià, ni país balear, ni país mallorquí, ni país formenterí, ni hòsties en vinagre:
SOCIETAT DELS MALLORQUINS DE NACIONALITAT CATALANA!
Embrió per resistir a Mallorca els primers anys de la República de Catalunya.
Gruix civil creixent davant l'espoli fiscal a què les restes d'espanyistan sotmetran Mallorca i València.
Majoria social a mitjà termini per integrar democràticament Mallorca dins la Holanda del Mediterrani que serà l'emergent i esplendorosa REPÚBLICA DE CATALUNYA.
VISCA MALLORCA LLIURE!
VISCA CATALUNYA LLIURE!
VISCA CATALUNYA SENCERA!

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris