nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Exabruptes a l'ofrena floral a Rafael Casanova

6409

Una senyera, com la que ha cremat l'espontani, al monument de Rafel Casanova.

Alberto Estévez

Com cada any, algunes actituds i comportaments han sobtat al voltant de la celebració de la Diada catalana. D'aquesta forma, un home ha cremat una estelada davant el monument a Rafael Casanova a Barcelona, durant les ofrenes de partits i entitats tot cridant: «Cremo totes les banderes».

Vestit amb el típic vestit militar de camuflatge, s'ha definit a preguntes dels periodistes com «algú que estima l'amor i no la guerra», i en cremar la bandera se li ha cremat també un mocador palestí que duia posat.

Immediatament, dos Mossos l'han agafat del braç sense provocar incidents i mentre el retiraven algun assistent l'ha increpat anomenant-lo «fatxa».

Els Segadors
Al mateix escenari, mig centenar de membres del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC) se n'han hagut d'anar de l'ofrena sense sentir l'himne català. Una orquestra l'interpreta a cada ofrena, però en comparèixer els càrrecs de l'expartit de Josep Anglada els músics s'han negat a sonar.

Davant el silenci de l'orquestra i entre l'esbroncada constants, un membre del partit ha demanat a un dels músics que sonàs l'himne i ha dit que no se n'anirien fins a sentir-lo, però l'intèrpret s'ha negat. Passats gairebé deu minuts, els militants han decidit desistir i anar-se'n del lloc envoltats d'un cordó policial, entre el rebuig dels assistents i crits de 'fora franquistes' i 'fora feixistes'.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris