nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Expresident d'Spanair: "La Generalitat es va comprometre a finançar la companyia el 2011"

Soriano quan encara n'era el president.

R.L.

El que va ser president de Spanair Ferran Soriano ha dit aquest dimarts que l'aerolínia tenia assegurat el finançament fins a desembre de 2011, ja que la Generalitat de Catalunya s'havia compromès a finançar la companyia fins que aconseguís un soci inversor per fer vols de llarg radi.

Avui ha arrencat el judici pel concurs de Spanair, pel qual la Fiscalia demana al consell d'administració de l'aerolínia 72 milions d'euros, perquè considera que estava en situació d'insolvència per impossibilitat d'atendre regularment les seves obligacions de pagament des del 30 de juny de 2011, però va retardar cinc mesos la sol·licitud de concurs, el que va agreujar la situació.

Durant la declaració, l'expresident de Spanair ha dit que l'aerolínia tenia assegurat el finançament fins a desembre de 2011, ja que la companyia pública Advansa s'havia compromès a finançar les operacions de la companyia fins que la compra de l'inversor, Qatar Airwyas, es fes efectiva.

Finalment, l'acord no es va tancar per la por de la companyia qatariana al dany «reputació» que la denúncia presentada per les aerolínies de baix cost van posar davant la UE per ajudes públiques, i les negociacions amb la companyia xinesa HNA precisaven més temps.

El 27 de gener de 2012, la Generalitat va decidir retirar el suport financer a Spanair, el que va provocar el cessament d'activitat deixant en terra a gairebé 23.000 passatgers i el 30 de gener va presentar concurs voluntari de creditors amb un passiu de 474 milions d'euros i va anunciar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per 2.075 treballadors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris