algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els alumnes balears, els més puntuals i els menys absentistes

El Ministeri d'Educació va fer públic ahir l'Informe PISA 2012.

Els alumnes de balears són els més puntuals i amb menys faltes d'assistència de tot l'Estat. Així ho determina l'Avaluació Internacional d'Estudiants de l'OCDE, (PISA, 2012) a l'apartat a l'anàlisi d''Actituts generals de l'alumne cap al centre educatiu'. Aquests primers llocs en aquests rànquings contrasten amb la mala posició a l'hora de valorar les competències en matemàtiques, llengües i ciències.

Concretament, el qüestionari demanava a l'alumne sobre el nombre de vegades que havia arribat tard al centre, sense justificar. A tot l'Estat, el 34% manifestar haver arribat tard a mínim una vegada (el 24% una o dues vegades, 6% tres o quatre i 4% respectivament més de cinc). Tot i això el percentatge d'alumnes impuntuals a Espanya mostra un descens significatiu, superior a cinc punts percentuals, respecte al PISA 2003.

A les Illes Balears, on només un 15 % d'alumnes es van retardar algun dia, i entre ells només un 2% es correspon amb els que van arribar tard més de tres vegades. Ara bé, s'aprecien grans diferències en la puntualitat dels alumnes de les comunitats autònomes. Al País Basc i Galícia, el 36% dels alumnes van indicar haver arribat tard al centre una o dues vegades en les dues últimes setmanes i més del 17%, tres o més vegades.

Absentisme
A l'avaluació també es va preguntar als alumnes de 15 anys quantes vegades havia faltat a classe sense justificació. A Balears i a La Rioja només el 3% va respondre que havia faltat a classe “una o dues vegades”. Just a l'altra banda d'aquests resultats, trobem les dades de Catalunya i País Basc (48% i 30% respectivament) on tenen els majors percentatges d'absentisme de tot l'Estat. Xifres molt per damunt de la mitjana de la Unió Europea (UE) que està en el 15%.

L'informe PISA
L'informe PISA és un instrument que té per objecte avaluar, cada tres anys, els coneixements i destreses adquirits pels alumnes de 15 anys en matemàtiques, lectura i ciències.

En cada edició, el projecte PISA avalua una de les àrees de coneixement amb un major grau d'exhaustivitat i precisió. El 2012 s'ha centrat en la competència matemàtica, de manera que dues terceres parts (66%) de l'examen (una hora i vint minuts) es van dedicar a matemàtiques pels vint minuts a lectura i vint minuts a ciències.

A Espanya ha avaluat a 25.313 alumnes de 15 anys, dels 373.691 estudiants que hi ha a aquesta edat a Espanya. La prova de PISA es va dur a terme el maig de 2012.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 7 anys

Davant tantes interpretacions de l'informe PISA (TREPITJA per a algunes), ens caldria demanar què és?
Simplement és un informe creat per l'OCDE (pura economia de mercat) que mesura destreses de comprensió lectora i matemàtiques, en poques paraules, les destreses necessàries per a un "operari" i la seva utilitat per a la producció en una empresa.
Si us fixau no mesura els coneixements, ni les habilitats socials, ni molts altres aspectes necessaris per anar per la vida, simplement la capacitat de productivitat d'una futura generació.
També podríem afegir que hi ha molts aspectes que no valora, com els socials: les darreres dues setmanes, a Espanya, el llibre més venut fou "Sueños y ambiciones" de la reconeguda autora Belén Esteban; només amb aquesta dada ja no cal anar analitzant informes, ens definim sols...

Valoració:0menosmas
Per profe, fa mes de 7 anys

si, muy bien, pero Baleares esta la última en lengua y mates

Valoració:0menosmas
Per campos, fa mes de 7 anys

Ara ja no sabem com maquillar ses coses

Valoració:3menosmas
Per gabriel, fa mes de 7 anys

aquí deixo una altra versió,

PISA MORENAAAAAAA,
PISA CON GARBOOOOOOOOOOOO

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris