cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
12°

L’ANC rebutja l’entrada de la branca de Mallorca

Només un 34% dels activistes del Principat voten a favor de la integració dels mallorquins, però asseguren que el revés no els frenarà

21478

Activistes de l'ANC al monestir de la Real, abans d'una de les assemblees generals realitzades per l'entitat.

dB

Les bases de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) acaben de rebutjar la integració de la branca mallorquina en la seva entitat. Malgrat aquest contratemps, els devers 120 activistes de l'ANC-Mallorca continuaran amb la tasca talment com ho han fet fins ara, tot i que no existeixi una vinculació orgànica amb l'entitat del Principat.

Aquest rebuig és el resultat de les desenes d'assemblees locals que tingueren lloc el 6 d'abril i que, un pic sumats els resultats de les votacions, s'ha conclòs amb una negativa a deixar-hi entrar l'ANC-Mallorca. De fet, només un 34% dels activistes de l'ANC del Principat votaren a favor de la integració, mentre que al voltant d'un 50% s'hi va oposar. Cal observar que es va registrar una gran abstenció, entorn el 16%, en la votació d'aquesta proposta.

En tot cas, l'esmena havia de ser votada favorablement per més del 65% de la militància perquè fos aprovada, ja que la inclusió de Mallorca suposava una modificació dels estatuts fundacionals de l'ANC. Aquest elevat llistó no només va ajudar a tombar l'esmena mallorquina, sinó la pràctica totalitat de les 160 presentades a votació. De fet, tot just 7 sortiren endavant.

Els motius per entendre aquest rebuig es troben en factors com la divisió interna de l'ANC entre militants amb filiació política, en què destaca la lluita pel poder entre els propers a CiU i ERC (i a la CUP, encara que en molta menor mesura).

A més a més, la barrera del 65% del vot favorable feia bastant fàcil bloquejar qualsevol de les esmenes.

Però a part dels percentatges o les baralles internes, el rebuig demostra que les bases de l'ANC no són, almanco majoritàriament, partidàries dels Països Catalans. Per contra, limitarien les fronteres de la seva ‘nació' al Principat de Catalunya. Això s'explicaria per la gran presència de convergents.

Tanmateix, el refús no ha aturat l'activitat de l'ANC de Mallorca. De fet, els prop de 120 membres de la branca mallorquina continuaran endavant amb l'entitat. Està previst que en les properes setmanes es reuneixin en assemblea a fi de decidir com s'articulen a partir d'ara. El Secretariat Provisional de la branca mallorquina elabora un model d'organització per sotmetre'l a debat.

Fonts de l'organització asseguren que el fet de no pertànyer orgànicament a una entitat no els impedeix fer la tasca per a la qual nasqueren.

Tot apunta que els membres de l'ANC no es volen despenjar de la crida nacional a fer una cadena humana arreu del país l'11 de setembre vinent. En tot cas, serà la propera assemblea la que prendrà la decisió de convocar-la o no a Mallorca.

Mentrestant, els moviments a Eivissa i a Menorca encara no han quallat en una entitat oficial.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente
Per mallorqui, fa mes de 7 anys

Pobrets "apatrides".
No els volen ni a Catalonia. Patètic

Valoració:-2menosmas
Per Martín Pujadas, fa mes de 7 anys

Tu (inmenso) problema Miquel, como el de todos los pancatalanistas, es que los mallorquines que comparten vuestra "delirio personal" no representan ni al 5% de los mallorquines. Y soy muy generoso con el 5%
De hecho, probablemente haya más mallorquines convencidos de vivir en "Matrix" que mallorquines convencidos de vivir en la "Cataluña insular".
Esto es así, te guste o no. Y lo sabes.

Valoració:-9menosmas
Per Llògic, fa mes de 7 anys

La culpa la té el gonellum, que dónen molt mala imatge dels mallorquins.

Valoració:6menosmas
Per Miquel, fa mes de 7 anys

@Xisco:

Com demostra el teu comentari, el gonellisme representa la ignorància, l'insult i la violència.

Valoració:19menosmas
Per Miquel, fa mes de 7 anys

@Cabrit:

No hi hem de tornar perquè som la Catalunya insular que juntament amb la Catalunya continental formen tot Catalunya -la nació, no la divisió administrativa regional-autonòmica espanyola actual-. La teva és una opinió personal que difereix de tots els mallorquins i no mallorquins que han defensat la nostra llengua i que són els qui representen qualque cosa dins la cultura a Mallorca i a la resta del territori català.

Valoració:16menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 7 anys

Per el castellans Mallorca ès un cromo per baratar.
L'any 1729 els castellans la volien baratar per el ducat de Parma.
Napoleó regalà Menorca an els castellans (1802).
L'any 1898, els castellans estavan disposats a regalar Mallorca si
els yankis haguessin insistir.
L'any 1936 en Franco havia regalat les Baleares a Itàlia si les
coses haguessin anat segons lo convengut.

Mallorquí que parla foraster ès un traidor.

Valoració:4menosmas
Per Cabrit, fa mes de 7 anys

@Macià

No, si ja ho sabem això. La qüestió aqui no és la independència de Catalunya que, a mi, personalment, m´en fot. La qüestió és aquesta colla de mallorquins pancatalanistes llepaculs que ens volen fer creure que una vegada hem format part de Catalunya i que hi hem de tornar.
-Catalunya independent? demà mateix, m´en fot un prebe.
-PPCC? demà mateix m´en fot un altre, però Ses Illes no hi entram al pack.

Verstehen?

Valoració:-10menosmas
Per de Gerona a Tarragona, fa mes de 7 anys

CATetos por el mundo

http://tv.libertaddigital.com/videos/2013-04-23/vettel-se-rie-de-un-periodista-de-tv3-IwVha6kgiiQ.html

Valoració:6menosmas
Per Macià, fa mes de 7 anys

Aquesta niotícia desmenteix la propaganda del nacionalisme espanyol sengons la qual els independentistes catalans volen "absorbir" les Balears. La realitat és que la majoria dels catalans independentistes només es preocupen de Datalunya, i no es fiquen per res en la pòlítica balear o valenciana. No hi ha "imperialisme català" que valga.

Valoració:5menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 7 anys

http://psan.cat/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris