algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

El Tribunal Superior gallec veu il·legal que els pares triïn la llengua dels fills a l'escola

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha emès aquesta setmana una sentència en la qual considera il·legals com a mínim dos dels apartats del decret del plurilingüisme que va treure endavant el Govern popular d'Alberto Núñez Feijóo, com a resposta a l'anterior decret del gallec, aprovat el 2007 pel bipartit dels socialistes i nacionalistes.

Un dels referents ideològics de les polítiques lingüístiques del Govern de José Ramón Bauzá es veu així mancat de legitimimat, com a mínim en part, per l'acció de la Justícia.

La sentència del Superior considera que la Conselleria d'Educació gallega "va abandonar la seva responsabilitat" quan "va abdicar-la" sobre les famílies, "sotmetent a votació dels pares un aspecte tan fonamental com la llengua que s'ha d'emprar en l'etapa d'educació infantil".

Precisament, l'ús de la llengua per part de l'alumne en la qual s'ensenya una determinada assignatura, és cabdal segons el Tribunal Superior, ja que "la seva finalitat és precisament arribar a unes determinades destreses idiomàtiques".

Tanmateix, això és contrari al "foment de l'ús progressiu del gallec a l'ensenyament que, com a mandat imperatiu, es conté a la Llei de Normalització Lingüística" gallega.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 8 anys

Idò que preguin llum de na Pintora... i aquí què? L'oposició està aturada? Què esperen per denunciar aquestes batallonades?

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris