cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Madrid fixa el llindar per no ser desnonat en els 19.200 euros anuals

23372

La vicepresidenta ha explicat que també es crearà un «fons social d'habitatges, és a dir, un parc immobiliari destinat al lloguer per a les persones desnonades».

Efe

El Govern espanyol ha aprovat avui un reial decret per a frenar els desnonaments de les persones més vulnerables mitjançant el qual es crearà un parc d'habitatges socials amb un lloguer barat per a persones desnonades. Així, es fixa el llindar de renda per a acollir-se a aquestes mesures en 3 vegades l'IPREM, que són 19.200 euros comptabilitzats en dotze pagues, és a dir, 1.597 euros al mes.

La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que s'han aprovat dues mesures clau, que s'entenen com les «més urgents» per a respondre a «raons humanitàries».

Segons això, els llançaments es paralitzaran durant dos anys per a persones que tinguin menys ingressos de menys de 19.200 euros anuals, que siguin famílies nombroses, famílies amb menors de tres anys, incapacitats o depenents, deutors en atur i sense prestació per atur, o bé estar en supòsits de violència de gènere.

A més, s'acorda crear de manera urgent un «fons social d'habitatges , és a dir, un «parc d'habitatges destinat al lloguer», amb una renda baixa i raonable per a persones que s'han quedat sense habitatge. «Aquestes dues mesures són les més urgents, immediates i que cal engegar ja», precisa la vicepresidenta.

Els consumidors ho censuren

La federació de consumidors, FACUA, ja ha manifestat la seva preocupació sobre aquestes iniciatives, anunciades avui rere el Consell de Ministres. Segons l'organització, les mesures escollides pel Govern per a donar una sortida als desnonaments no són encertades, i per això "deixen clar per quins motius es negaven a dialogar amb nosaltres".

En relació a això, FACUA oferirà aquest divendres una roda de premsa per a valorar el que consideren unes "decebedores mesures" del Govern de Mariano Rajoy. Concretament, veuen el paquet de mesures "clarament insuficients i deixaran a milers de famílies al carrer".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris