muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Toxo preveu que el 14 N serà un èxit

23298

El secretari general de Comissions ha acudit a un acte sindical a Madrid.

E.P.

El secretari general de CC.OO., Ignacio Fernández Toxo, ha afirmat aquest dimarts que "qui es juga les coses de veres és la societat" en el seu conjunt i no tant els sindicats, atès que una mobilització massiva com la vaga general de demà és una "inversió" per a garantir el futur de l'Estat del Benestar.

Així ho ha manifestat Toxo després d'assistir a Madrid a una assemblea de treballadors del Metro per a recalcar que l'èxit de participació en aquesta convocatòria "està garantit" i que aquest no es posarà en dubte l'endemà.

Segons ell, existeix una "indignació passiva" de la societat davant les actuals polítiques nacionals i comunitàries que es transformarà aquest dimecres en "participació activa" i en "exigència de canvi" i d'"alternativa" per a sortir de la crisi.

Toxo ha subratllat que la mobilització sostinguda pel moviment obrer i els col·lectius socials ha assolit que es tinguin en compte les reivindicacions i ha posat com a exemple el cas de les protestes continuades contra els processos de desnonament.

El líder de Comissions ha destacat també que una de les exigències de la vaga general és que el Govern central convoqui un referèndum per a conèixer si la ciutadania està conforme o no amb la seva "deriva" econòmica.

A més, ha remarcat que el Govern encara no ha presentat "tot el que té preparat" en matèria de retallades, i ha expressat el seu temor que després de les eleccions autonòmiques de Catalunya es comencin a aplicar les mesures associades al rescat.

"L'austeritat no ho soluciona"

En la seva intervenció a l'assemblea de treballadors, Toxo ha afirmat que amb les polítiques d'austeritat "no hi ha sortida" a la crisi i l'únic camí al que condueixen és a "més recessió i més atur", apuntant que a Europa aquest arriba als 25 milions d'aturats, i l'atur va en augment.

Respecte a l'estat espanyol, el secretari general de CC.OO ha recalcat que quan els sindicats van manifestar que se superarien els quatre milions de desocupats amb la reforma laboral els van titllar de bojos i que la previsió és que en el primer trimestre de 2013 s'arribi als sis milions.

"Hi ha sis milions de desocupats que no poden fer vaga encara que ho vulguin, hi ha nou milions de pensionistes que no poden fer vaga encara que ho vulguin", ha recalcat Toxo, per a afirmar que participar en la convocatòria d'aquest dimecres és una "inversió" per a intentar assolir una alternativa a les polítiques d'austeritat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris