algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Govern congela la tarifa de llum el gener i eleva un 0,5% la de gas

El Govern ha decidit congelar la Tarifa d'Ultim Recurs (TUR) de la llum el gener i aplicar un increment mig del 0,5% en la TUR de gas, el cost del qual per a un consumidor tipus serà de 2,3 euros a l'any, va anunciar el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme en una nota.

En el cas de la llum, el resultat de la subhasta entre comercialitzadores d'últim recurs, que marca el cost de l'energia, ha permès al Govern revisar a l'alça la part regulada de la factura elèctrica sense que es produeixin canvis en la tarifa final que paguen els conusmidores.

La TUR revisada de la llum ja assumeix el recent dictamen del Tribunal Suprem sobre l'anul·lació de la revisió de peatges l'octubre, en el qual es modifica la tarifa en la setmana del 23 al 30 de desembre.

Per la seva part, la TUR del gas s'incrementa a partir de l'1 de gener i per a tot el primer trimestre de 2012 en una mitjana un 0,5%, percentatge que suposa un increment de la factura trimestral per a un consumidor tipus de 57 cèntims d'euro.

En concret, la TUR 1, pròpia d'una llar que utilitza el gas natural per a l'aigua calenta, augmenta un 0,9%, mentre que la TUR 2, comuna en llars amb aigua calenta i calefacció, puja un 0,3%.

Actualment, en el sistema gasista hi ha un total de 7,3 milions de clients que poden acollir-se a la TUR, dels quals 3 milions estan acollits a aquesta tarifa i 4,3 milions disposen d'un contracte al mercat. Hi ha 1,8 milions d'usuaris de TUR 1 i 1,2 milions de TUR 2.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris