muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Govern posposa a 2013 l'ampliació a quatre setmanes del permís per paternitat

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres una pròrroga dels Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) que inclou l'ajornament a gener de 2013 de l'ampliació a un mes dels permisos per paternitat, posposant així per segon any consecutiu, la implantació d'aquest tipus de llicències que contempla la Llei d'Igualtat.

La mesura s'adopta mitjançant un Reial Decret que si bé no serà sancionat pel Congrés dels Diputats fins a l'11 de gener, entrarà en vigor de forma "immediata". D'una altra forma, seria inevitable que a partir de l'1 de gener els treballadors poguessin demanar quatre setmanes de permís per paternitat, ja que així estava contemplat al decret sobre aquest assumpte aprovat el 2010.

La Llei d'Igualtat, aprovada el 2007, va imposar una ampliació del permís per paternitat, acolliment o adopció d'un fill fins als 13 dies de durada. No obstant això, en la seva disposició transitòria novena, va establir l'obligació d'estendre aquesta llicència fins quatre setmanes de durada, com molt tard, abans que la norma complís sis anys de vigència.

Encara que el president del Govern socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, es va comprometre a emprendre aquesta ampliació abans del termini fixat, el 23 de desembre de 2010 va posposar l'entrada en vigor fins a l'1 de gener de 2012, al·legant un estalvi per a l'Estat de 200 milions d'euros.

L'Executiu del Partit Popular té per tant un any més de marge per evitar que la paternitat impliqui una llicència laboral d'un mes de durada, ja que fins a 2013 la Llei d'Igualtat no complirà els sis anys de vigència previstos per a la implantació d'aquesta mesura.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris