nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els pilots d'Iberia convoquen dos nous dies de vaga: el 9 i l'11 de gener

El responsable de la secció sindical de Sepla a Iberia, Justo Peral, ha assegurat que estan buscant un intermediari que s'impliqui en les negociacions


La secció sindical de Sepla a Iberia ha comunicat a la companyia la convocatòria de dos nous dies de vaga per als pròxims dilluns 9 i dimecres 11 de gener, segons han informat fonts de l'aerolínia i del sindicat.

Les mateixes fonts han concretat que el propi Sepla ha informat la companyia aquest migdia de les noves dates de vaga a través d'una carta en la qual s'informa de la convocatòria.

Els pilots, que sostenen aquest dijous la segona jornada de vaga el desembre, ja havien anunciat les seves intencions de convocar noves aturades el gener després de no haver arribat a un acord amb la companyia en successives reunions i en protesta a la creació d'Iberia Express.

De fet, el responsable de la secció sindical de Sepla a Iberia, Justo Peral, ha assegurat a l'aeroport de Madrid-Barajas que estan buscant un intermediari que s'impliqui en les negociacions amb l'aerolínia, encara que diu que les reunions mantingudes amb la companyia són "un paripé" malgrat tots els esforços del col·lectiu en la negociació.

Peral ha calculat que la nova companyia, que ha qualificat novament d'il·legal, costarà a l'empresa 5.000 llocs de treball i ha comptabilitzat 70 milions d'euros en pèrdues per la mala gestió de la companyia, que no contracta pilots.

No obstant això, el director de Comunicació i Relacions Institucionals d'Iberia, Luis Díaz Güell, ha afirmat també a Barajas que l'aerolínia "aguantarà totes les vagues costi el que costi per molt no desitjades que siguin" ja que, assegura, "la raó" està de part seva.

Aquest dijous les aturades han afectat un total de 118 vols i més de 10.000 passatgers, en una jornada que s'està desenvolupant "amb normalitat".

El portaveu de l'aerolínia ha reafirmat el compromís d'Iberia de crear la filial Iberia Express, motiu principal pel qual el Sepla va convocar les dues jornades d'aturades per al passat 18 de desembre i aquest mateix dijous.

"És necessària la creació d'Iberia Express per afrontar les pèrdues (d'Iberia en el curt i mig radi), així com per crear riquesa i ocupació", ha defensat Díaz Güell, qui ha negat les acusacions de la secció sindical que critiquen que el naixement de la 'low cost' implicaria una pèrdua de llocs de treball o de condicions "pitjors" laborals.

La resta de col·lectius, en espera

Mentre, els sindicats minoritaris de terra a Barajas, CGT, CTA, CNT i CESHA han anunciat la seva intenció de preparar mobilitzacions en contra de la creació d'Iberia Express i es reuniran aquesta tarda per prendre una decisió.

El col·lectiu de Tripulants de Cabina (TCP), roman en espera d'una reunió amb la companyia que se celebrarà la setmana que ve després d'haver realitzat ahir Iberia "una oferta de diàleg", segons han confirmat fonts de Sitcpla i Stavla.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris