muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

La Casa del Rei publicarà demà els seus comptes desglossats

La Casa del Rei desglossarà demà per primera vegada els seus comptes, tal com va avançar el nou cap de la Casa, Rafael Spottorno, fa dues setmanes, han confirmat a Europa Press fonts del Palau de la Sarsuela.

El desglossament del pressupost que rep anualment de l'Estat i que el 2011 va ascendir a 8,4 milions d'euros es publicarà a la seva pàgina web, encara que abans Sarsuela ha citat als mitjans de comunicació a una reunió explicativa.

No es coneix amb exactitud quin serà el grau de concreció d'aquest desglossament, però les fonts consultades han confirmat que no es faran públiques les despeses de roba, perruqueria o similars.

Han recordat que la Casa del Rei no està obligada, com tampoc altres institucions, a detallar els seus comptes, però han reconegut que la Corona ha de tenir olfacte per saber adaptar-se als temps.

Amb la publicació dels seus comptes, Sla arsuela concretarà una iniciativa que va estudiar dur a terme el 2010, encara que llavors es va pensar a donar a conèixer només els sous del Rei i del Príncep.

La Constitució espanyola permet al Rei distribuir "lliurement" l'import que els Pressuposts Generals de l'Estat fixen per a la Casa de Sa Majestad i que cobreixen tant les despeses de funcionament i de personal a càrrec directe de la Casa com el sosteniment de la Família Reial.

Aquesta llibertat del cap de l'Estat per gestionar i distribuir el pressupost "mai ha estat, ni és ni serà" una "barra lliure", segons va subratllar Spottorno el passat 12 de desembre, quan va anunciar la intenció de Sarsuela de detallar el seu pressupost abans de cap d'any.

La Casa del Rei, com les Corts, no se sotmet al control del Tribunal de Comptes, però un interventor de carrera controla les seves despeses de forma prèvia i a posteriori i eleva els corresponents informes trimestrals al cap de la Casa.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris