algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El sastre de Francisco Camps diu que tenia 'ordres' de no cobrar-li els vestits

José Tomàs ha respost les preguntes per les acusacions, la fiscal i el lletrat del PSPV

El debat i les rèpliques s'han convertit en els protagonistes de l'interrogatori de Javier Boix, advocat de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, al 'director de moda' José Tomás, qui va treballar a Milano i a Forever Young. Aquestes actituds han obligat el magistrat president de la coneguda com a 'causa dels vestits' dins del 'cas Gürtel', Juan Climent, a cridar-los l'atenció i a demanar-los ordre.

Aquest dimarts és la segona jornada de declaració de Tomás, en què ha tornat a explicar que tenia l'ordre de no cobrar les peces a Camps i a Ricardo Costa, exsecretari general del PPCV i diputat a les Corts Valencianes, els dos acusats d'un delicte de suborn passiu impropi. El sastre va respondre aquest dilluns a les preguntes formulades per les acusacions, la fiscal i el lletrat del PSPV, a part de les plantejades per l'advocat de l'expresident. Tot i això, a les 20.00 hores el jutge va suspendre la declaració per continuar-la aquest dimarts, a partir d'un quart de deu del matí.

Aquest dilluns ja hi va haver cert «debat» a l'interrogatori que va fer Boix al testimoni, que es va centrar bàsicament a mostrar algunes de les contradiccions a les que havia incorregut Tomás respecte a les seves sis declaracions anteriors a la Fiscalia, a la Policia i al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM). La fiscal va intervenir en un moment i va demanar a Boix que suavitzés el seu to.

Aquest dimarts s'ha tornat a repetir la mateixa escena però amb més intervencions per part del magistrat per demanar ordre. Mentre que les respostes de Tomás de dilluns eren llargues i amb molt de detall, aquest dimarts ha començat responent a Boix amb monosíl·labs: 'Sap si el procés penal que manté contra Hinojosa és per falsedat? Sí.'; 'Té a veure amb un procediment civil previ que Hinojosa li ha plantejat? Sí.'; 'Sobre aquest, Hinojosa li reclamava algun tipus de quantitat dinerària per impagats? Sí'.

Després hi ha hagut més preguntes, i, en una d'elles, ha tornat a intervenir la fiscal per demanar al lletrat que deixés contestar el testimoni i no donés res per fet, i aquest li ha recriminat que dilluns ella també va oferir «quantitat d'induccions». El magistrat ha demanat que no debatin entre ells i ha ordenat seguir amb l'interrogatori.

Després, l'advocat de l'expresident li ha preguntat per una afirmació que va fer dilluns respecte que Camps també havia adquirit diversos pantalons a Forever. Boix li ha interpel·lat: 'També va dir ahir que Camps havia comprat pantalons? Crec recordar que sí'; Recorda haver-los vist com s'abonaven en algun tiquet? Veient els encàrrecs de Sastgor ho podria cerciorar'. I en interrompre's mútuament, el magistrat els ha tornat a demanar que no entressin en debat, i al testimoni li ha sol·licitat que callés, contestés i no repliqués.

El públic

El magistrat, qui també ha cridat l'atenció al públic perquè guardés silenci -i aquest dilluns va expulsar una persona per sonar-li el telèfon mòbil-, ha tornat a demanar a tots dos -testimoni i lletrat- que no entressin en debat i que el primer es limités a contestar les preguntes formulades, en relació amb el famós 'Document 71', del qual el 'director de moda' ha respost que no sabia com s'havia pagat el deute perquè estava de vacances a la platja.

Seguidament, el jutge ha tornat a demanar al testimoni que guardés silenci quan seguia parlant, malgrat que ja havia contestat una pregunta relativa a la funció de l'informàtic, Francisco Ferre. I després de respondre, seguia parlant, així que Climent l'ha interromput. Després d'això, el testimoni ha dit: 'Es que no es conforma!'.

D'altra banda, al torn de dilluns ja van sortir a relluir algunes intervencions del 'sastre' en mitjans de comunicació, fet al qual ha incidit aquest dimarts el lletrat de Camps. Així, l'ha després de preguntar-li per intervencions telefòniques en programes, en debats i en diferents cadenes.

El testimoni ha assenyalat que només va cobrar a 'La Noria' i preguntat per la raó per la qual va arribar en taxi amb una càmera de televisió quan va declarar en instrucció a València, ha dit que ja va demanar perdó però que va sortir de l'estació, arribava tard i la cambra estava allà. El testimoni ha negat haver fet manifestacions a alguns mitjans com quan ha assegurat que Camps «acabaria com una persona mentidera» i que ell «faria tot el que pogués per acabar amb el PP i amb ell».

Una altra de les seves intervencions que ha repassat ha estat la col·laboració amb la revista 'Vanity Fair' on tenia un article titulat 'Línia directa amb el sastre de Camps', i en què analitzaven diferents polítics. Ha explicat que va fer dos o tres números, «però gratis». El lletrat va estar consultant aquesta publicació dilluns quan Tomás es va reivindicar com a 'director de moda' i no com a sastre.

 

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris