algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El nou ministre d'Indústria assegura que les Balears tindran un 'tractament especial'

Així ho ha detallat José Manuel Soria durant l'acte de presa de possessió de la seva cartera

El nou ministre d'Indústria Turisme i Comerç, José Manuel Soria, ha remarcat que tindrà una "atenció singular" amb les Canàries, encara que també ha destacat que "no s'oblidarà" de les Balears, ja que segons el seu parer requereix també un tractament "especial" sobretot al sector turístic.

Així ho ha detallat durant l'acte de presa de possessió de la seva cartera en la seva primera intervenció pública com a ministre i on ha confirmat que en el seu departament hi haurà una secretaria d'Estat específica per al turisme.

"He subratllada que el turisme és important per a les Canàries però no m'oblid ni m'oblidaré que és de summa importància per a l'altre arxipèlag, l'arxipèlag germà que són les Balears", ha comentat Sòria per afegir que ha mantingut ja una conversa telefònica amb el president del Govern, José Ramón Bauzá, en la que s'han citat per mantenir una reunió pròximament.

En aquest sentit, el nou ministre ha subratllat que Balears requereix una "atenció especial" sobretot a la parcel·la turística, que segons el seu parer és un dels motors de l'economia. També ha recordat que el president del Govern, Mariano Rajoy, li ha encomanat el desenvolupament d'un pla integral específic per al sector turístic.

Una terra amb desequilibris

Respecte a les Canàries, Sòria ha emfatitzat que tindrà una atenció especial de l'Executiu i que això és "fàcilment entendible" perquè és la seva terra natal. "Jo no m'oblidaré de les Canàries, la tindré molt present perquè és una terra on encara hi ha desequilibris", ha postil·lat després.

A més, ha assegurat que l'àmplia majoria parlamentària que han donat els ciutadans a l'actual Govern "obliga" també ha buscar consensos i tenir bones relacions amb totes les comunitats "siguin del color polític que sigui".

Sobre això, el nou ministre ha comentat que les Canàries "no seran una excepció" i hi haurà una relació de "lleialtat" entre l'Executiu autonòmic i el central. També ha revelat que ha mantingut una conversa amb el president canari, Paulino Rivero, per transmetre-li que el Govern d'Espanya "està a disposició" de l'arxipèlag.

Sòria ha estat acompanyat a la seva presa de possessió pel ministre sortint Miguel Sebastián i per alguns representants rellevants del sector turístic com al vicepresident executiu d'Exceltur, José Luis Zoreda, i el president de la Federació Espanyola d'Associacions d'Agències de Viatges (Feaav), Rafael Gallego.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris