algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Rajoy jura a la Zarzuela com a president del Govern

28838

Rajoy, en l'acte de jura del seu nou càrrec, davant els Reis i les principals autoritats de l'Estat.

STRINGER

Mariano Rajoy ha jurat aquest dimecres el càrrec de president del Govern davant els Reis i els màxims representants dels tres poders de l'Estat, congregats al Palau de la Zarzuela.

Amb la mà dreta posada sobre un exemplar de la Constitució obert per l'article 99, relatiu al nomenament del president del Govern, Rajoy ha jurat "complir fidelment les obligacions" del seu càrrec "amb lleialtat al Rei" i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat.

També ha jurat "mantenir el secret de les deliberacions del Consell de Ministres" davant l'atenta mirada dels assistents a l'acte.

A més dels Reis, al Saló d'Audiències de Zarzuela han estat testimonis de la jura de Rajoy el seu antecessor en el càrrec, José Luis Rodríguez Zapatero; els presidents del Congrés i el Senat, Jesús Posada i Pío García Escudero; el president del Tribunal Constitucional, Pasqual Sala, i el del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Dívar.

El ministre de Justícia en funcions, Francisco Caamaño, també ha estat present en qualitat de notari gran del Regne, així com el coordinador de Presidència i Relacions Internacionals del PP, Jorge Moragas, que ha acompanyat Rajoy al palau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris