algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rajoy anuncia que no es reposarà personal al sector públic

El líder del PP exposa a la tribuna de l'hemicicle les seves receptes davant la difícil situació econòmica, i es marca com a objectius salvar el dèficit i contenir l'atur. Per això, apunta a completar la reforma del sector financer en els propers sis mesos

29174

El futur president espanyol assegura que no mentirà, encara que la situació sigui molt complicada.

Reuters

El futur president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que la lluita contra la desocupació serà la prioritat del seu Govern, perquè el nombre de desocupats supera ja els 5,4 milions, cosa que situa la taxa d'atur prop del 23%, i alhora s'ha compromès a reduir el dèficit en 16.500 milions el 2012.

A més, la reforma del sector públic serà una de les primeres que adoptarà el proper govern del PP amb una primera mesura, que consistirà en no augmentar el personal públic, mantenint al zero la taxa de reposició, exceptuant a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i els Serveis Públics Bàsics. Igualment, Rajoy té la intenció d'eliminar els ponts i traslladar els dies festius als dilluns més propers, amb l'excepció de les dates amb més implantació social, per tal d'augmentar la competitivitat de les empreses.

Reforma financera

Rajoy ha assegurat que la primera mesura al sector financer serà el sanejament dels balanços, per al qual s'han de vendre els immobles acabats que tenen les entitats financeres.

El futur president ha insistit en la necessitat de completar la reestructuració del sistema financer aclarint els dubtes sobre les valoracions de determinats actius, especialment immobiliaris.

Aquests dubtes «estan impedint un accés adequat de les entitats financeres als mercats i, al seu torn, contaminen la credibilitat del deute públic», ha afirmat.

Així mateix, ha indicat que per sanejar els balanços es requereix una valoració molt prudent dels actius menys líquids, com solars i promocions immobiliàries sense acabar.

«Aquestes mesures suposaran l'assumpció de pèrdues latents o ocultes als balanços, pel que és inevitable una segona onada de reestructuracions, amb més fusions i més necessitats de capital», ha assegurat Rajoy.

A més, el futur president del Govern ha advocat per un canvi del sistema de regulació del Banc d'Espanya, que l'agilitzi i tecnifiqui «evitant les indecisions i bloquejos que l'han caracteritzat».

Rajoy preveu impulsar la culminació del procés de reestructuració els primers sis mesos de l'any, com requisit imprescindible perquè torni a fluir el crèdit.

Turisme

El president electe ha assenyalat, així mateix, que presentarà un Pla Integral de Turisme "que valori el sector com a prioritari, millori la seva fiscalitat i desenvolupi polítiques transversals" entre tots els Ministeris implicats en el sector.

"El turisme és la nostra principal indústria exportadora", va recordar Rajoy en el seu discurs d'investidura en el Congrés dels Diputats, en el que es va comprometre a potenciar la imatge d'Espanya com a destinació turística de qualitat.

Rajoy va detallar que per aconseguir aquest objectiu es procedirà a la "modernització" i millora de les Oficines de Turisme d'Espanya a l'Exterior.

Primera jornada del debat

Així ho ha avançat Rajoy en el debat d'investidura, on ha dit que estimular l'activitat i crear ocupació seran els objectius del seu Govern, perquè el nombre d'aturats llança la xifra «més dramàtica» de la crisi econòmica.

Al mateix temps, ha recordat que el dèficit s'aproparà als 65.000 milions a finals d'aquest any, segons les previsions de l'anterior govern, i s'ha compromès a reduir-lo en 16.500 milions el 2012. «Aquest és el nostre compromís i a ell ens atindrem», ha dit.

El líder del PP, Mariano Rajoy, afronta avui la primera jornada de la seva sessió d'investidura com a president del Govern, en la qual demana la confiança del Congrés amb un discurs s'espera que comenci a concretar alguna de les pautes de la qual serà la seva acció al capdavant de l'Executiu.

Des de les 12:00 hores, Rajoy parla a la tribuna de l'hemicicle per, entre altres assumptes, exposar les seves receptes davant la difícil situació econòmica, defensant l'estabilitat pressupostària i el compliment dels objectius de dèficit i la posada en marxa de reformes com la del mercat laboral i el sistema financer.

Ja havia avançat prèviament que adoptarà mesures no «grates» per als espanyols encara que està convençut que s'entendran.

El dubte és fins a on concretarà avui aquestes mesures, ja que fonts del PP han explicat que per algunes d'elles serà necessari saber amb exactitud l'estat dels comptes una vegada que assumeixi la Presidència del Govern.

El que sí està previst és que Rajoy expliqui l'estructura del nou Executiu.

A l'espera que la Junta de Portaveus del Congrés concreti a primera hora d'avui el desenvolupament del debat i decideixi quins grups intervindran en aquesta jornada i quins demà, és segur que, en nom del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, oferirà lleialtat a Rajoy.

Això sí, marcant com a «línies vermelles» el manteniment de l'Estat del benestar i de serveis bàsics com l'educació i la sanitat públiques.

Excuses

Per als socialistes, si Rajoy no concreta avui les seves mesures escudant-se en què no coneix els comptes, serà només una excusa, perquè asseguren que el Govern sortint ha facilitat al PP totes les dades sol·licitades.

La demanda del pacte fiscal protagonitzarà la intervenció del portaveu de CiU, Josep Antoni Duren i Lleida, qui ha advertit que no pot donar-se per fet que vagin a abstenir-se en la votació d'investidura i no descarta el «no».

Cayo Lara, qui s'estrenarà com a diputat, retraurà al PP i al PSOE que IU hagi quedat exclosa de la Taula del Congrés, defensarà la reforma del sistema electoral i advocarà per rescatar tipus impositius que incideixin en les rendes.

Josu Erkoreka, del PNB, demanarà una política penitenciària més flexible per abordar la fi de la violència terrorista i farà retrets a Rajoy perquè el PP no hagi permès tenir grup propi a Amaiur, una força política que Rosa Díez, de UPyD, pretén que s'il·legalitzi.

El diputat d'Amaiur Xabier Mikel Errekondo intervindrà demà al costat de la resta de representants del grup mixt.

Serà també demà quan es desenvoluparà la votació per a la investidura de Rajoy, que jurarà el seu càrrec el dimecres en el Palau de la Zarzuela.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Yomisml, fa mes de 9 anys

Porque dimitir. Rajoy mayoría absoluta

Valoració:-1menosmas
Per Salvem Mallorca!, fa mes de 9 anys

Aquestes mesures ens duran a la ruina! No ens bastava amb en Bauzà, n'Aguiló i n'Isern! Ara arriba en Rajuà per acabar de destrossar l'economia del país!
Adeu al petit comerç, adeu a la productivitat, adeu al consum...

Valoració:5menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

Jo crec que a partir d'ara,molts seran concients de lo que significa fer feina per conservar sa feina,com feim sa majoria d'es traballadors de Espanya.Es vergonyos com molts funcionaris ,que no tots,amb aixó de que tenen sa placa amb propietat,s'han dedicat durant anys ha viure be,sense fer o casi,ni brot.Molts hem vist com riban tard ha sa feina,berenan durant horas,solucionan asuntes personals en horas laborals,van ha ses rebaixes,etc.Ara els evaluaran,veuran sa productivitat de tots ells y si es necesari reduir mes,ho faran.Fins ara,era un xollo ser funcionari,i no es que paguin masa sous,pero davant sa falta de control,menys se feia.Productivitat,es sa paraula que mes s'ha de sentir pes es despatxos de tots es etaments publics,com si de una empresa particular se trattara.Anim,ses horas pasan mes aviat si se fa feina.Salut i molts d'anys per ha tots.

Valoració:-2menosmas
Per Eisa, fa mes de 9 anys

Home, aquí el PP ha estat molt eficaç. Han aconseguit dues fites d'un cop: augmentar l'atur deixant sense feina professorat i personal sanitari interí i alhora han començat la destrucció de l'ensenyament i la sanitat públiques.

Valoració:9menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

Ja hi tornem a ser, el camí més fàcil, contra els que no es poden defensar.
Quina poca imaginació:
i amb les subvencions a l’Església que passa? (entre 5.000 i 10.000 milions d’euros cada any),
i perquè no congelen els sous als polítics?
I que passa amb les mesures contra el frau fiscal? (entre 30.000 i 50.000 milions a Espanya)
I perquè no es potencia el consum intern envers d’importar de la China, ...?
I perquè no , tantes i tantes coses, ... sense necessitat d’atacar als més febles...

Valoració:29menosmas
Per Perroflauta, fa mes de 9 anys

NO VA DE BROMES EN MARIANO!

Valoració:-1menosmas
Per toniet, fa mes de 9 anys

Hem de treure les guillotines a les places ja, ... revolució

Valoració:22menosmas
Per Manelic, fa mes de 9 anys

Per què hem d'esperar? RAJOY DIMISSIÓ!

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris