nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Víctor Campos diu que va acceptar la culpabilitat en la causa dels vestits per la seva salut

Francisco Camps declara que la seva conformitat amb això sols era a efectes formals i que es considera innocent dels fets que va reconèixer

L'exvicepresident del Consell Víctor Campos ha afirmat davant el tribunal del jurat que va acceptar la seva culpabilitat en la coneguda com 'causa dels vestits' dins el 'cas Gürtel' per la seva salut i també perquè pensava que ho havien acordat així els quatre acusats -l'expresident de la Generalitat Francisco Camps; l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret-.

Camps, qui ha acudit al Palau de Justícia de València sobre les 08.20 hores i sense aturar-se a atendre els mitjans de comunicació, ha explicat primer de tot durant la seva declaració en qualitat de testimoni que la seva conformitat només era "a efectes formals" per "acabar amb aquest drama", és a dir, que es considera innocent dels fets que va reconèixer perquè mai no va rebre cap vestit.

Aquest aclariment de Campos ha provocat que el lletrat de l'acusació popular (PSPV) hagi demanat la suspensió de la seva declaració en estimar que la seva "revelació" li generava indefensió a l'hora de plantejar les seves preguntes. No obstant això, el magistrat ho ha rebutjat i ha ordenat continuar amb el judici, ja que ell compareix avui com a testimoni i no com a acusat, i pot donar l'explicació que estimi oportuna.

Com a conseqüència, el lletrat ha volgut deixar constància d'una protesta, que ja resoldrà el magistrat president del tribunal, Joan Climent. Seguidament, ha començat a interrogar a Campos, qui en primer lloc ha indicat que coneixia Pablo Crespo -un dels presumptes capitosts de la trama Gürtel- de "dues o tres ocasions", i ha asseverat que desconeixia si aquest confeccionava roba per a Camps o Costa. "No tenc ni idea, podria no saber-ho", ha postil·lat.

També ha assenyalat que mai no ha parlat amb Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigotis', sobre si estaven gestionant la confecció de peces de vestir als dos acusats en aquest procediment. En concret, sobre el dia en què va firmar la seva conformitat en el tribunal, ha indicat que aquell dia estava amb el seu advocat, que va presentar el seu escrit, i ell va firmar, igual com va fer Betoret. Després, segons ha comentat, va llegir que l'advocat de Camps va presentar també un escrit que "no vaig llegir mai", ha postil·lat.

Sobre aquest aspecte, i preguntat per si els quatre acusats van acordar conformar-se, ha explicat que ell, personalment, era una idea que ja duia al cap des de feia molt temps. Ha recordat que se'l va imputar en aquesta causa el febrer de 2009, i sis més tard, l'agost, després d'"escoltar infinitat de vegades acusacions infundades" i que se'ls anomenàs "corruptes cada dia", va sofrir un infart pel que va estar cinc dies a l'UCI i una setmana hospitalitzat.

En aquest temps, ha assenyalat que va reflexionar i va entendre que per l'acusació que hi havia contra ell i la pena que se li demanava, que era de multa, no li compensava passar "aquest sofriment", i per això va preferir pagar i "acabar amb tota aquesta història". "A algú li pot semblar un acte de covardia, però ho vaig fer per la meva salut i per la meva família", ha asseverat.

Després, Campos ha explicat que va acudir a prestar conformitat perquè "entenia" que havien quedat els quatre acusats. "Entenia -ha agregat- que era l'única opció vàlida i segura perquè acabàs tot aquest procés, aquest estrany procés carregat d'un tuf polític tremend des del meu punt de vista, i vaig acudir a primera hora. Vaig firmar la conformitat, després Betoret, i no vaig veure ningú més".

Preguntat per si va parlar amb algú més per acudir al tribunal, ha indicat que amb Francisco Camps, "ni amb Costa ni amb Betoret". L'excap del Consell, segons ha comentat, li va dir que "la idea era acudir a conformar-se. De fet, l'audiència estava plena de mitjans, era una cosa que no era ni secret".

Finalment, a preguntes del lletrat de Costa, ha indicat que un diputat -i això ho sap perquè va ser parlamentari a les Corts Valencianes entre els anys 2003 a 2007- no pot influir en el govern de la Generalitat ni en els funcionaris. "Entenc que no, no té cap sentit que els consellers estiguessin a les ordres d'un diputat", ha assenyalat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris