algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Els pilots d'Air Europa desconvocaran la vaga per Nadal si l'empresa elimina les sancions

La companyia creu que és una maniobra per 'confondre l'opinió pública' i recorden que els vols afectats ja estan desprogramats

29046

Els pilots han fet l'oferta en una carta a Juan José Hidalgo.

Efe(Arxiu.)

Els pilots de l'aerolínia Air Europa han proposat a Juan José Hidalgo una oferta per desconvocar durant les festes nadalenques les aturades indefinides que duen realitzant tots els dilluns i dijous si a canvi la companyia anul·la les sancions imposades a diversos pilots i readmet els acomiadats entre altres exigències, segons informa la secció sindical de Sepla a l'aerolínia del grup Globalia en un comunicat.

Segons el calendari exigit per Sepla, que llança aquesta oferta "en resposta a la difícil situació econòmica que passa el grup d'empreses Globalia", si es firma el protocol, la vaga es desconvocarà des de la data de la firma fins al 8 de gener de 2012.

En una carta remesa al president de l'aerolínia, Sepla sol·licita, a canvi d'aquesta desconvocatòria per Nadal, que ambdues parts retirin les denúncies i demandes que respectivament s'hagin presentat per motius relacionats amb la vaga i renunciïn a presentar-ne d'altres en un futur per assumptes relacionats a aquesta.

A més se sol·licita a l'empresa que declari nul·les les sancions de retirada de confiança de comandant als tres pilots, reposant-los abonant la corresponent prima, i les altres sancions aplicades a cinc pilots durant aquesta vaga.

Addicionalment, els pilots el contracte dels quals ha estat rescindit en període de prova seran readmesos, detalla Sepla en la missiva.

Possible desconvocatòria total

"La proposta pretén mitjançant la simple firma d'un protocol inicial, la desconvocatòria temporal de la vaga durant les dates nadalenques a fi de no perjudicar la mobilitat dels nostres passatgers", assenyalen els pilots en un comunicat.

D'altra banda, la proposta podria "obrir de nou les portes a la possibilitat d'un acord que permeti la seva desconvocatòria total, una vegada que es donin sortida, en un ambient de confiança, a la resta d'assumptes que van provocar la vaga", subratlla el sindicat.

Concretament, a la carta enviada a Hidalgo, Sepla diu que l'oferta de desconvocatòria té com objectiu resoldre el conflicte i "intentar progressar" en un ambient de tranquil·litat "necessari" per a la negociació del conveni col·lectiu.

Air Europa va afrontar ahir dijous la vint-i-tresena jornada d'aturades dels seus pilots que des de fa mesos mantenen una vaga indefinida tots els dilluns i el dijous en protesta a la presumpta externalizació de producció de la companyia a través d'acords amb l'aerolínia del grup Orizonia Orbest i amb les negociacions del conveni col·lectiu com a teló de fons.

Resposta de la companyia

L'aerolínia Air Europa, per contra, considera que l'oferta dels seus pilots per desconvocar la vaga per Nadal és tan sols "un brindis al sol" amb el qual pretenen confondre l'opinió pública, segons expliquen fonts del grup.

Les mateixes fonts recorden que després de 23 jornades de vaga els vols de Nadal "ja estan desprogramats" i la desconvocatòria "no suposa cap perjudici per als usuaris".

També van recordar que el president de Globalia, Juan José Hidalgo, "ha estat molt clar" en dir als pilots que primer desconvoquin la vaga, "injusta i argumentada sobre motius falsos", abans de parlar i firmar res. "Primer que desconvoquin la vaga i llavors parlarem", ha asseverat.

Van recalcar que la desconvocatòria per Nadal no suposaria cap avenç, ja que el gener "tornaríem a la mateixa situació".

"Els pilots s'han adonat que no hi ha dubte de com desproporcionada i injusta és la vaga que estan duent a terme, en veure que els seus col·legues d'Iberia només han convocat dos dies quan la seva companyia els muntarà una 'low cost'", van destacar les mateixes fonts.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balear, fa mes de 9 anys

I a aquests que cobrem sous milionaris perquè no els retalla ningú?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris