muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

El Palau de la Sarsuela diu que estudia limitar els membres de la Família Reial

D'aquesta manera, la Casa Reial encabiria només els Reis, els Prínceps i les filles d'aquests, que són els únics que viuen només del pressupost que l'Estat i ocupen els primers llocs de la successió

28968

La investigació d'Urdangarín podria estar en el fons d'aquest hipotètic canvi en la consideració de Família Reial.

EFE La

La Casa Reial estudia "des de fa temps" limitar els membres de la Família Reial als Reis, els Prínceps d'Astúries i les Infantes Leonor i Sofia, per ser els únics que viuen només del pressupost que l'Estat destina a la Corona i ocupen els primers llocs en l'ordre de successió al tron, han informat a Europa Press fonts del Palau de la Sarsuela. En l'actualitat els membres que conformen la Família Reial i, per tant, assisteixen a actes oficials en representació de la institució són els Reis, els Prínceps d'Astúries, l'Infant Elena i els ducs de Palma, és a dir, la filla menor del Rei, Cristina, i el seu marit, Iñaki Urdangarin, tal com pot comprovar-se en el web de Casa Reial.

Només els Reis i els Prínceps, de qui depenen les seves filles, viuen exclusivament del pressupost que l'Estat assigna a la Casa del Rei, i que el rei Joan Carles distribueix lliurament, segons estableix la Constitució. Els comptes per a l'exercici pressupostari de 2011 van assignar un total de 8,4 milions d'euros per a la Casa del Rei, un 5,2 per cent menys que el 2010. Una part d'aquests diners el Rei el destina al "sosteniment de la seva família" i una altra a cobrir les despeses de funcionament i de personal a càrrec directe de la Casa, com els sous del personal d'alta direcció, direcció i altres empleats de la institució.

La Infanta Elena i els ducs de Palma reben una part d'aquest pressupost (que mai no s'ha fet pública) en proporció amb els actes oficials als quals acudeixen, segons asseguren fonts del Palau de la Sarsuela. Precisament perquè aquesta quantitat no equival a un sou, compatibilitzen la seva funció de representació de la Corona amb altres activitats econòmiques en empreses privades, un model de doble dependència que ha quedat en evidència amb la investigació judicial entorn dels negocis d'Iñaki Urdangarin.

Amb la família de Felip, hereu de la Corona, consolidada, les seves germanes Elena i Cristina han perdut rellevància en l'ordre de successió al tron en favor de les filles dels Prínceps. En l'actualitat, la Infanta Elena és la quarta en aquesta línia de successió i la seva germana la setena.

Canvis el 2012

Precisament per això, les activitats oficials d'Elena i Cristina "ja anaven camí de limitar-se, una cosa que es farà més evident al llarg de l'any pròxim, segons apunta la Casa Reial, on s'estudia dur a terme aquest canvi de membres en la Família Reial fins i tot abans que arribi el moment de la successió.

Sarsuela no descarta que a causa de la investigació que afecta al duc de Palma, l'Infanta Cristina demani voluntàriament deixar d'assistir a actes oficials en representació de la Corona, almenys fins que tot l'assumpte que afecta al seu marit s'aclareixi.

No obstant això, subratllen que tant en el seu cas com en el de la Infanta Elena, ambdues estan cridades a emular l'exemple de les germanes del Rei, Margarita i Pilar, que són família del Rei però no Família, Reial, per la qual cosa no tenen cap funció de representació de la Corona, ni estan en la línia de successió que la nostra Carta Magna restringeix els "successors" de Joan Carles.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Eduard, fa mes de 9 anys

En Juan Andrés no parla en cristià, parla en "cristiano".

Valoració:-1menosmas
Per Tolo, fa mes de 9 anys

http://actuable.es/peticiones/pide-la-casa-real-transparencia-sobre-sus-cuentas-y-patrimonio

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 9 anys

A MJ: en Juan Andrés ja parla en cristià, som es altres es qui parlam en pagà

Valoració:-6menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

I el que no sabem...

Valoració:5menosmas
Per 1950, fa mes de 9 anys

@Carme: No crec que la Letizia li preocupi la feina,ja tenen les espatlles ben guardades a costa nostre.L´unic , en tot cas ,no serà reina d´Espanya, cosa que vesteix molt.@joi1pastor: el Palau ja és de la ciutat per pagar tots els gastos que comporta,ara disfrutar-lo sense cap cost només ells." la Familia Real" que de real no en te res de res.Les families reals som els que cada dia em de fer mans i mànigues per tirar endevant.

Valoració:7menosmas
Per pregunto, fa mes de 9 anys

Rosa: I les germanes del rei també? jo no les veig mai enlloc.

Valoració:5menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys

Juan Andrés, parla en cristià. O millor, no badis boca.

Valoració:55menosmas
Per Nadiu, fa mes de 9 anys

Si el rei vol corona, corona li darem, que vengui a Barcelona i el coll li tallarem. Pareix mentida en ple segle XXI que encara haguem de mantenir aquestes bubotes i espardenyes anomenades borbons. I també pareix mentida que D.Balears no esborri els comentaris escrits per forasters tipus Juan Andres que insulten i provoquen als lectors d'aquest diari.

Valoració:12menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 9 anys

.....Un bon cop de falç!!!!

Valoració:8menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Quin oi al segle XXI i haver d'aguantar aquesta curtor.
De veres sa gent es creu que tenen la sang blava?

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris